Als je online gaat lezen over ingrediënten in huidproducten zie je door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel geschreven over ingrediënten en daardoor is het lastig om betrouwbare informatie te vinden. En als je dan al onderzoeken vindt over bepaalde ingrediënten is het lastig te ontcijferen wat er bedoeld wordt en hoe je vertaalslag kunt maken naar jouw eigen producten en klanten. Deze cursus geeft een duidelijke en begrijpelijke uitleg over de verschillende ingrediënten, wat deze doen op celniveau en hoe jij je klanten hierover kunt adviseren. Daarnaast is alle gebruikte informatie onderbouwd via gepubliceerde onderzoeken. De documenten zijn ideaal om te bewaren als naslagwerk. Naar mijn mening is deze cursus wat ontbrak tijdens mijn opleiding tot huidtherapeute. Ik zou deze cursus willen aanbevelen aan iedereen die met huidproducten werkt en meer verdieping wilt in betrouwbare en begrijpelijke ingrediëntenleer.
Voor mij is het belangrijkste leerpunt geweest om de klant te adviseren op basis van klachten en daar ingrediënten aan te koppelen. In plaats van naar de huidaandoening te kijken en hier een product bij te pakken.
Wat deze cursus uniek maakt is dat je het volledig in je eigen tijd en tempo kunt volgen. Je kunt het ten alle tijden pauzeren en op een later moment weer opstarten.