Ontwikkel jezelf met het STAP-budget

Kosteloos een cursus of opleiding volgen bij HUYD? Dat kan met het STAP-budget. Hiermee kun je jaarlijks tot maar liefst € 1.000,- subsidie aanvragen voor één van onze cursussen of opleidingen. Wees er snel bij, want het budget is beperkt.

Bekijk het aanbod

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie. De regeling is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden vanaf 18 jaar. Iedereen die beter wilt worden in wat hij of zij doet, of iets nieuws wilt leren kan daarvoor STAP-subsidie aanvragen.

Het STAP-budget is een persoonlijk budget van maximaal € 1.000,- per jaar voor het volgen van één opleiding of cursus. Dit betekent dat je met het STAP-budget de cursussen en opleidingen van HUYD volledig kosteloos kunt volgen. Je kunt kiezen uit een breed aanbod van bijna 20 cursussen en opleidingen, online en/of op locatie. Met onze combinatieopleidingen kun je optimaal gebruik maken van je STAP-budget. Je vraagt het STAP-budget aan via het UWV.

Ieder kalenderjaar kun je voor maximaal 1 opleiding STAP-budget aanvragen.

Wees er snel bij

Wil je STAP-subsidie aanvragen voor één van de cursussen of opleidingen? Houd dan de aanvraagronden goed in de gaten. Elke aanvraagronde  is er beperkt STAP-budget beschikbaar. Wees er dus snel bij.

De aanvraagronden in 2022 vallen op:

  • 1 november

We adviseren je om tijdig, voor het begin van de aanvraagronde, onderstaande stappen te doorlopen om er zeker van te zijn dat je er klaar voor bent als de subsidieronde start.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Beantwoord een paar vragen op de website van het UWV en zie meteen of je in aanmerking komt voor het STAP-budget. Volg daarna de onderstaande stappen.

1. Meld je aan voor een opleiding

Schrijf je eerst via deze website in voor een cursus of opleiding naar keuze. Dit kun je ook direct doen via de knop ‘Inschrijven’ in het hoofdmenu. Je hoeft bij de inschrijving niets voor te schieten.

Houd er rekening mee dat de startdatum van de opleiding voor de aankomende STAP-ronde tussen 1 oktober en 30 januari 2022 moet liggen.

Na de inschrijving ontvang je eind augustus van ons een STAP-aanmeldingsbewijs per email. Deze heb je nodig voor de volgende stap.

2. Vraag het STAP-budget aan

Vraag op 1 november om 10:00 uur jouw STAP-subsidie aan via het UWV, met je DigiD en STAP-aanmeldingsbewijs. Er is een beperkt bedrag beschikbaar, dus het is belangrijk dat je er snel bij bent.

Een uitgebreid stappenplan voor het aanvragen dan de STAP-subsidie vind je hier.

3. Check of je aanvraag is goedgekeurd

Je ontvangt automatisch een bericht van het UWV. Krijg je STAP-budget? Dan vindt de betaling plaats door het UWV. Dit zal worden geregeld door HUYD.

Na afloop van je cursus of opleiding moet je een bewijs van deelname kunnen tonen.

Is het niet gelukt om STAP-subsidie te krijgen?

Geen zorgen, dan zit je nergens aan vast. Je kunt het de volgende ronde nog een keer proberen. Als je een mail stuurt naar info@huydexpertise.nl dan stemmen we dit verder met je af.

Heb je nog vragen?

Kijk op de website van het UWV. Daar vind je onder andere meer informatie over de voorwaarden en een overzicht van veelgestelde vragen. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

SCHRIJF JE HIER IN