De Harmony XL scholingsdag van BLooMEDical was een groot succes! Op 22 april kwamen huidtherapeuten en artsen bij elkaar om kennis en ervaring op te doen en met elkaar te delen. Tijdens deze bijeenkomst werden de theorie en dagelijkse praktijk aan elkaar gekoppeld. Er werd gesproken over laserveiligheid, klinisch redeneren op basis van casuïstiek en er werden diverse behandelingen uitgevoerd met de Harmony XL. Ook HUYD heeft tijdens deze scholingsdag een inhoudelijke presentatie mogen verzorgen om een optimale koppeling tussen de theorie en praktijk te maken.

Wat opviel is dat de interactie met de huidtherapeuten en artsen ervoor zorgde dat de inhoud van de presentatie direct de lading kreeg die hij verdient. Het was mooi om te zien dat deze kennis de behandelaar meer inzicht geeft in zijn en haar handelen. Begrip over ‘hoe het nu eigenlijk echt werkt’ zorgt ervoor dat de behandelaar goed gefundeerde keuzes kan maken en deze ook kan beredeneren, ons inziens een enorme weerwaarde voor de dagelijkse praktijk.

Gedurende de scholingsdag werden persoonlijke inzichten en ervaringen gedeeld, wat zorgde voor vele waardevolle leermomenten. Door het van en met elkaar leren komen we verder binnen de huidzorg en kunnen we onze cliënten de beste zorg bieden!