Op zaterdag 7 november vond de Nascholingsdag van de NVH plaats in Ede. Centraal stonden ondernemen en samenwerking binnen de huidtherapeutische zorg. Een aantal boodschappen die tijdens de nascholingsdag aan bod zijn gekomen en waar HUYD als expertisecentrum achter staat willen we graag met jullie delen:

“Samenwerken vanuit vertrouwen geeft ruimte”

Een citaat van Prof. Dr. Robbert Huijsman, senior manager innovatie en programmamanager Kwaliteit van Zorg. Kwaliteit van zorg kan verbetert worden door samen te werken. Samenwerking is alleen mogelijk als je elkaar vertrouwt, want dan ontstaat er ruimte om van elkaar te leren en daarmee de kwaliteit van zorg te verbeteren.

“Leren verbeteren: het sneeuwbaleffect”

Vanuit je ambitie om jezelf als huidprofessional te ontwikkelen start je onderaan de berg van weerstand. Je zult hierover heen moeten om kwaliteit van zorg te verbeteren. Het proces om over die berg van weerstand heen te komen en niet terug te rollen kost continue energie. Als je eenmaal over die berg van weerstand heen bent, is het gevolg een zelf versterkend effect van succes. Hierdoor kun je jezelf en de kwaliteit van zorg verbeteren. De investering die je hebt gedaan verdien je terug door efficiëntere zorg met hoge kwaliteit te leveren.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

De boodschap van Thalita Smit, trainer en verandermanager. Als huidtherapeut is het belangrijk om inter- en multidisciplinair samen te werken om gezamenlijk en gemeenschappelijke belangen te realiseren. Hierdoor ontstaat synergie en versterk je elkaar. Belangrijk hierbij is dat je als huidtherapeut een strategie opstelt, waarin je naast de gezamenlijke belangen ook aandacht besteed aan wat je zelf wilt. Bepaal je eigen doelen zodat je richting geeft aan je ambities en het mogelijk maakt deze te realiseren. Focus op jezelf, je eigen kracht en zoek versterking in elkaar.

Oftewel: samenwerken en ondernemen binnen de huidzorg zijn essentieel!