“Doen wat je echt leuk vindt en geloven in wat je doet!”. Dat was onze boodschap aan de studenten tijdens de Kick off van het project ondernemen van de Haagse Hogeschool.

Tijdens het project ondernemen gaan de studenten van de opleiding huidtherapie een haalbaarheidsstudie doen naar de mogelijkheden om een eigen onderneming te starten op het gebied van Huidtherapie. Na deze haalbaarheidsstudie schrijven zij een businessplan. Doel van het project is om op een creatieve innovatieve manier bezig te zijn met het vakgebied Huidtherapie en zo (nieuwe) mogelijkheden en toepassingen van het vakgebied te ontdekken.

Met onze lezing wilde we de studenten inzicht geven in het ondernemerschap. Wanneer ben je ondernemer? En wat onderscheidt de succesvolle ondernemers van de niet succesvolle ondernemers?

Volgens ons begint ondernemen bij doen wat je echt leuk vindt. Er is tenslotte veel doorzettingsvermogen nodig om je als ondernemer te profileren en succesvol te zijn en te blijven. Plezier hebben in wat je doet en geloven in wat je doet is wat ons betreft daarom essentieel. Tevens is het belangrijk om kansen te zien en/of te creëren. Bedenk goed waar de behoeften liggen van jouw doelgroep. Waar vraag is, is immers een behoefte naar aanbod! Zie je een kans en heb je een briljant idee? Doe er wat mee! Hetgeen wat ondernemers scheidt van niet ondernemers is een proactieve houding.

Kortom, succesvol ondernemen is:

  • Behoeften van de doelgroep herkennen en creëren
  • Kansen zien
  • Uitdagingen aangaan
  • Onderscheidend zijn
  • Flexibel en innovatief zijn om mee te kunnen gaan met ontwikkelingen gezondheidszorg en opkomende concurrentie

Wij zijn benieuwd naar de ideeën van de studenten over ondernemen in de huidtherapie en kijken uit naar hun businessplannen!