Project Description

VERWIJDEREN VAN HUIDAFWIJKINGEN

Binnen de praktijk komen we continu in aanraking met verschillende benigne en premaligne huidafwijkingen. Welke huidafwijkingen kun je als huidprofessional zelfstandig behandelen? En welke behandelmethoden kun je hiervoor inzetten?

Tijdens de cursus geven we je inzicht in het werkingsmechanisme van de verschillende behandelmethoden en staan we stil bij de indicaties en contra-indicaties. De factoren die doorslaggevend zijn voor het selecteren van een geschikte behandelmethode komen aan bod. Ook kijken we naar de gewenste en ongewenste huidreacties en hoe je hierop kunt anticiperen. Alle ins en outs die je nodig hebt om een behandelplan op te stellen worden inzichtelijk gemaakt.

Na de cursus kun je een optimaal behandelplan opstellen voor de meest uiteenlopende huidafwijkingen en cliënten. Door te kijken naar de indicatie en cliënt eigenschappen weet jij altijd de meest optimale behandelmethode te kiezen en deze op een juiste manier toe te passen.

Inschrijven
0
Gemiddelde beoordeling
0%
Beveelt de cursus aan
0
Accreditatiepunten

Alle ins & outs worden besproken

Alles wat jij nodig hebt om huidafwijkingen doeltreffend en veilig te kunnen behandelen komt tijdens deze cursus aan bod. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

Benieuwd welke huidafwijkingen je zelfstandig kunt behandelen? Wij geven je inzicht in de mogelijkheden die jij als huidprofessional hebt. Je leert alle ins en outs van de onderstaande indicaties.

 • Verrucae
 • Dermatosis papulosa nigra
 • Molluscum contagiosum
 • Talgklierhyperplasie
 • Fibromen
 • Dermale neavus
 • Syringomen
 • Xanthelasma
 • Lentigines
 • Angioma
 • Actinische keratosen
Je leert welke behandelmethoden je in de praktijk kunt inzetten om huidafwijkingen te verwijderen. Wat zijn de voor- en nadelen van curetteren? Wanneer kun je coagulatie inzetten? Wat is een optimaal behandelprotocol bij cryotherapie? En hoe zit het eigenlijk met de contra-indicaties van de behandelmethoden? We zetten de verschillende wetenschappelijk aangetoonde effecten van onderstaande behandelmethoden voor je op een rijtje.

 • Coagualatie
 • Curetteren
 • Cryotherapie
 • IPL en lasertherapie
 • TCA peeling
 • Excisie
We leren je een optimaal behandelplan op te stellen voor de meest uiteenlopende huidafwijkingen en cliënten. Door te kijken naar de indicatie en cliënt eigenschappen leer je de meest optimale behandelmethode te kiezen. Kun je xanthelasma het beste behandelen met lasertherapie of coagulatie? Is het verwijderen van aktinische keratosen met cryotherapie even effectief als lasertherapie? En wat is het ideale eindpunt als je een verruca seborrhoïca verwijdert met een curette? En welke interval kan ik het beste aanhouden? Na de cursus kun je goed onderbouwd een behandeling op maat bieden.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door Roos Visser en Kim van der Meer, oprichters en docenten van HUYD expertisecentrum voor Huidprofessionals.

Studiemateriaal

De cursushandleiding ontvang je uiterlijk twee weken voorafgaand aan de cursus per mail.

Afronding cursus

Aan het eind van de cursusdag ontvang je een certificaat van deelname. De cursus wordt daarna afgerond met een toets die je maakt in de thuisomgeving. Hierdoor weet je na het afronden van de cursus precies waar je staat en op welk gebied je jezelf nog verder kunt ontwikkelen.

Wat maakt deze cursus uniek?

Als expertisecentrum vinden we het erg belangrijk dat onze cursussen aansluiten bij jouw behoeften. Daarom ben je bij ons altijd verzekerd van de volgende kwaliteiten:

 • Wetenschappelijke inzichten – De theorie is gebaseerd op de laatste stand van zaken uit de literatuur
 • Koppeling naar de praktijk – Bij alles wat we doen maken we een koppeling naar de praktijk
 • Interactieve werkvormen – Wisselende opdrachten in groepsverband zorgen voor de juiste interactie
 • Transparant & onafhankelijk – De cursus is volledig onafhankelijk van de industrie opgezet
 • Jij staat centraal – Je kunt bij ons terecht voor al jouw leervragen
Inschrijven

Voor wie is de cursus bedoeld?

Ben jij expert op het gebied van de huid en wil je jezelf verder verdiepen in het verwijderen van huidafwijkingen? Of heb je al veel ervaring met deze behandelingen en wil je weer eens kritisch kijken naar de laatste ontwikkelingen om je kennis op te frissen? Dan is deze cursus perfect voor jou! Zowel ervaren huidprofessionals als beginnende huidprofessionals en studenten zijn van harte welkom bij onze cursussen.

Staat jouw beroep niet in onderstaand overzicht? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Doelgroepen
Huidtherapeuten
Schoonheidsspecialisten
Physician Assistants
Cosmetisch artsen
Dermatologen
Studenten
Inschrijven

Studiebelasting

Voor de cursus staat ongeveer 6 uur aan voorbereidingstijd. De cursus zelf bestaat uit één studiebijeenkomst van 7 uur. Na de cursus maak je nog een toets in de thuisomgeving die maximaal 1,5 uur duurt.

Inschrijven

Kameryck

Onze vaste cursuslocatie Kameryck ligt in het groene hart van Utrecht. Deze locatie tussen de weilanden vormt de perfecte plek om een gehele dag in jezelf te investeren tijdens één van onze cursussen!

Bereikbaarheid

Kameryck is goed bereikbaar vanaf de A2 afslag Breukelen en de A12 afslag Woerden of Harmelen. In sommige navigatiesystemen is Kameryck nog niet ingevoerd, gebruikt u dan de volgende gegevens:

Plaats: Kamerik
Straat: Oortjespad 3
Postcode: 3471 HD
Kruising: Ingenieur Enschedeweg

Kameryck beschikt over ruim 300 gratis parkeerplaatsen, verdeeld over P1, P2 en P3. Via P2 bereikt u direct de hoofdingang.

Vanuit Amsterdam / Amersfoort
A2 richting Utrecht, afslag Breukelen/ Kockengen (afrit 5)
Volg de borden Kockengen – Woerden – TOP Oortjespad

Vanuit Arnhem / Breda / Utrecht
A12 richting Den Haag/Rotterdam, afslag Harmelen (afrit 14A)
Volg de borden Harmelen West – Woerden – Kockengen – TOP Oortjespad

Vanuit Rotterdam / Den Haag / Utrecht
A12 richting Utrecht, afslag Woerden (afrit 14)
Volg dan de borden Woerden – Kamerik – Wilnis – TOP Oortjespad

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanaf NS-station Breukelen:
Lijn 124 richting Woerden Station, uitstappen bij bushalte Kameryck

Vanaf NS-station Woerden:
Lijn 123 richting Mijdrecht, uitstappen bij bushalte Oortjespad
Of lijn 124 richting Breukelen Noord, uitstappen bij bushalte Kameryck

Kijkt u voor je vertrekt op www.9292.nl voor de actuele vertrek- en aankomsttijden.

Inschrijven

Datum

De eerstvolgende cursus vindt plaats op:

 • Vrijdag 12 april 2024
 • Woensdag 23 oktober 2024
Inschrijven

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd met 6 punten voor huidtherapeuten en met 11 punten voor schoonheidsspecialisten.

Inschrijven

Cursusbedrag

De kosten voor de cursus bedragen €349,-. Deze kosten zijn inclusief catering, scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten. De kosten voor de cursus dienen via betaalsysteem iDEAL of Bancontact op deze website te worden voldaan bij de inschrijving.

Als expertisecentrum staan wij geregistreerd bij het CRKBO waardoor je geen BTW betaalt.

De annuleringsvoorwaarden kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

CURSIST AAN HET WOORD

“Als behandelaar kies je vaak voor de behandeloptie waar je de meeste ervaring mee hebt en waar je in het verleden mooie resultaten mee hebt behaald. Nu ik goede wetenschappelijke onderbouwing heb, weet ik zeker dat ik ook andere behandelmethodes ga gebruiken!”


Laurie Dobbelaer, Huidtherapeut, Derma2care
Meer cursisten aan het woord

DOCENTEN

KIM VAN DER MEER
KIM VAN DER MEERDOCENT
Ik help jou als cursist om jezelf verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen, zodat je nog beter wordt in wat je doet.
ROOS VISSER
ROOS VISSERDOCENT
Mijn doel is om je continu aan het denken zetten. Door met je in gesprek te gaan & de juiste vragen te stellen help ik jou je grenzen te verleggen.