Project Description

SCREENING VAN HUIDKANKER

Binnen de praktijk komen we continu in aanraking met verschillende benigne en (pre)maligne huidafwijkingen. Hoe maak je onderscheid tussen deze verschillende huidafwijkingen? En welke rol speel jij als professional binnen het zorgtraject van de cliënt? Dit zijn voor ons allen herkenbare vragen waar we vaak dagelijks mee te maken hebben. De behoefte aan de juiste kennis, inzichten en tools om het proces van screening te optimaliseren is dan ook groot.

Met de online cursus screening van huidkanker bieden wij jou de kennis en de tools om de verschillende benigne en (pre)maligne huidafwijkingen van elkaar te onderscheiden. Niet alleen a.d.h.v. het klinisch beeld, maar ook door het stellen van de juiste vragen. Na de cursus kun je goed van kwaad onderscheiden en jouw cliënten doelbewust en efficiënt screenen.

Online cursus

De cursus screening van huidkanker is een geaccrediteerde online cursus. Je kunt deze op elk gewenst moment volgen, pauzeren of nog een keer doorlopen. Dit kan zowel op je laptop, smartphone als tablet. Kortom: jij bepaalt zelf waar, hoe en wanneer je deze flexibele cursus volgt!

Inschrijven
0
Gemiddelde beoordeling
0%
Beveelt de cursus aan
0
Accreditatiepunten

Alle ins & outs worden besproken

Alles wat jij nodig hebt om cliënten adequaat te kunnen screenen komt tijdens deze cursus aan bod. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

Wist je dat huidafwijkingen ontstaan doordat bepaalde huidcellen zich afwijkend gedragen? We frissen je huid-kennis op en leren je alles over de huid en haar cellen. We leren je welke huidcellen verantwoordelijk zijn voor een bepaald klinisch beeld zodat je dit kunt koppelen aan een diagnose.
Het basaalcelcarcinoom, oftewel BCC, is een van de drie vormen van huidkanker. Sterker nog, het BCC is de meest voorkomende vorm. Wist je dat 1 op de 6 mensen een BCC krijgt? Je leert alles over de verschillende klinische kenmerken, het ontstaan en het beloop van dit type huidkanker. Zo leer jij in de praktijk de verschillende vormen van het BCC te herkennen.
Het plaveiselcelcarcinoom, oftewel PCC, is na het BCC de meest voorkomende vorm van huidkanker. Jaarlijks komen er 10.000! nieuwe gevallen bij. Je leert alles over het PCC zodat je deze kunt herkennen en onderscheiden van andere huidafwijkingen.
Het melanoom is de meest bekende vorm van huidkanker. Dat is ook niet gek, want dit is ook de meest gevaarlijke vorm. Het is belangrijk om melanomen vroegtijdig te diagnosticeren zodat de kans op uitzaaiingen beperkt blijft. We geven je alle kennis die je nodig hebt om het melanoom, in al haar verschillende vormen, te herkennen. Je leert het principe van het ‘lelijke eendje’ de ‘ABCDE-regel’ goed toepassen zodat je verdachte huidafwijkingen op kunt sporen.
Huidkanker kan erg lijken op verschillende goedaardige en premaligne huidafwijkingen en andersom. Heb je nu te maken met een BCC of is het een dermatofibroom? Is dit eczeem of een morbus bowen? Een lentigo of lentigo maligna melanoma? Onderscheid is essentieel. Daarom leren we jou goed van kwaad te onderscheiden. Niet alleen door goed te kijken, maar ook door de juiste vragen te stellen. Hierdoor weet jij straks een goed onderbouwde waarschijnlijkheidsdiagnose te stellen. 
Je krijgt een uniek stappenplan aangeleerd om tot een waarschijnlijkheidsdiagnose te komen. Zo kun je de opgedane kennis over de verschillende type huidkanker en de differentiaaldiagnosen overzichtelijk toepassen in de praktijk.
We leren je hoe je jouw waarschijnlijkheidsdiagnose goed kunt verwoorden en kunt onderbouwen. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor eventuele andere zorgverleners. Is het een papel of een nodus? Of was het noduli? Wij helpen je de juiste woorden te vinden voor wat je ziet zodat jouw verwoording en onderbouwing staat als een huis.
Wanneer moet de huidafwijking door een arts worden beoordeeld? Wanneer is dit niet nodig? We bespreken in welke gevallen het belangrijk is om door te verwijzen en wanneer dit niet hoeft. Op deze manier kun je cliënten na screening goed adviseren over een eventueel vervolgtraject.

Studiemateriaal

De cursushandleiding en het studiemateriaal vind je terug in de online leeromgeving van de cursus.

Afronding cursus

De online cursus wordt afgerond met een digitale toets. Hierbij is ook gelegenheid tot herkansing. Nadat je de toets voldoende hebt afgerond krijg je toegang tot het evaluatieformulier en het certificaat van deelname.

Wat maakt deze cursus uniek?

Als expertisecentrum vinden we het erg belangrijk dat onze cursussen aansluiten bij jouw behoeften. Daarom ben je bij ons altijd verzekerd van de volgende kwaliteiten:

  • Wetenschappelijke inzichten – De theorie is gebaseerd op de laatste stand van zaken uit de literatuur
  • Koppeling naar de praktijk – Bij alles wat we doen maken we een koppeling naar de praktijk
  • Interactieve werkvormen – Wisselende opdrachten in groepsverband zorgen voor de juiste interactie
  • Transparant & onafhankelijk – De cursus is volledig onafhankelijk van de industrie opgezet
  • Jij staat centraal – Je kunt bij ons terecht voor al jouw leervragen
Inschrijven

Voor wie is de cursus bedoeld?

Ben jij expert op het gebied van de huid en wil je jezelf verder verdiepen in het screenen van huidkanker? Of heb je al veel ervaring met screening en wil je weer eens kritisch kijken naar jouw screening skills? Dan is deze cursus perfect voor jou! Zowel ervaren huidprofessionals als beginnende huidprofessionals en studenten zijn van harte welkom bij onze cursussen.

Staat jouw beroep niet in onderstaand overzicht? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Doelgroepen
Huidtherapeuten
Schoonheidsspecialisten
Physician Assistants
Cosmetisch artsen
Dermatologen
Huisartsen
Doktersassistenten
Verpleegkundigen
Studenten
Inschrijven

Studiebelasting

De online cursus kent een studiebelasting van ongeveer 15 uur. Doordat je de cursus overal en op elk gewenst moment kunt volgen is de studiebelasting volledig flexibel in te delen.

Inschrijven

De voordelen van een online cursus

Het voordeel van deze online cursus is dat je hem op elk gewenst moment kunt volgen, pauzeren of nog een keer doorlopen. Dit kan zowel op je laptop, smartphone als tablet. Kortom: jij bepaalt zelf waar, hoe en wanneer je deze flexibele opleiding volgt!

Na de inschrijving ontvang je op werkdagen binnen 24 uur jouw persoonlijke inloggegevens zodat je aan de slag kunt. Nadat je de inloggegevens hebt ontvangen is de cursus voor jou toegankelijk. De cursus blijft 1 jaar beschikbaar. Zorg er daarom voor dat je de cursus binnen 1 jaar hebt afgerond.

Heb je inhoudelijke vragen die niet in de opleiding aan bod komen? Geen zorgen, dan kun je per mail bij ons terecht zodat we je verder kunnen helpen.

Inschrijven

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd met 8 punten voor huidtherapeuten en met 15 punten voor schoonheidsspecialisten.

Inschrijven

Cursusbedrag

De kosten voor de cursus bedragen €249,-. Deze kosten zijn inclusief scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten. De kosten voor de cursus dienen via betaalsysteem iDEAL of Bancontact op deze website te worden voldaan bij de inschrijving.

Als expertisecentrum staan wij geregistreerd bij het CRKBO waardoor je geen BTW betaalt.

De annuleringsvoorwaarden kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

CURSIST AAN HET WOORD

“Voor mij is het belangrijkste leerpunt geweest om de klant te adviseren op basis van klachten en daar ingrediënten aan te koppelen. In plaats van naar de huidaandoening te kijken en hier een product bij te pakken.”


Melissa, Huidtherapeut, Get Spoiled
“Deze cursus knoopt losse eindjes aan elkaar en zorgt voor opheldering van feiten en fabels! De manier waarop de informatie gebracht wordt houdt het luchtig, terwijl de informatie die wordt overgebracht ‘zwaar’ kan zijn. Erg leuk en leerzaam!!”


Sophie Vleugels, Huidtherapeut - trainingsmanager

“Het lezen van de INCI lijst, de werking van de huid, vitamines, peptiden en groeifactoren waren mijn belangrijkste leerpunten. En je kan de opleiding lekker in je eigen tijd doen! Heerlijk!”


Laura Klaassen, Schoonheidsspecialist, LAURA Schoonheidssalon
Meer cursisten aan het woord

DOCENTEN

KIM VAN DER MEER
KIM VAN DER MEERDOCENT
Ik help jou als cursist om jezelf verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen, zodat je nog beter wordt in wat je doet.
ROOS VISSER
ROOS VISSERDOCENT
Mijn doel is om je continu aan het denken zetten. Door met je in gesprek te gaan & de juiste vragen te stellen help ik jou je grenzen te verleggen.