Project Description

ACNE

Acne is één van de meest voorkomende indicaties die je in de praktijk tegenkomt. En dat is niet zo gek. Maar liefst 85% van de adolescenten en 12% van de volwassenen krijgt in zijn of haar leven te maken met acne. Ondanks dat acne bij zoveel mensen voorkomt, beginnen we de indicatie de laatste jaren pas echt goed te begrijpen. Er zijn een aantal belangrijke nieuwe inzichten die onze kijk op acne en de behandeling daarvan hebben veranderd.

Tijdens deze online opleiding ontdek je de nieuwste inzichten over de pathofysiologie van acne. Je leert de complexiteit van deze ontstekingsaandoening beter te begrijpen en ontdekt welke rol het microbioom en de interne gezondheid spelen. Inmiddels weten we ook dat het voedingspatroon een grote invloed heeft op de ernst van acne. In deze opleiding leer je daarom welke voedingsmiddelen acne kunnen verergeren en welke voeding en suppletie klachten kunnen verminderen. Ook staan we stil bij de invloed van huidverzorging en leer je welke ingrediënten onmisbaar zijn om acne onder controle te krijgen. Tot slot vertellen we je wat de werking en effectiviteit is van verschillende behandelingen, zoals een dieptereiniging, chemische peelings en IPL en lasertherapie.

Wil jij alles weten over de complexe ontstekingsaandoening acne? En ben je benieuwd naar de werking en effectiviteit van voeding, huidverzorging en verschillende behandelingen? Dan is deze online opleiding precies wat jij zoekt!

Online opleiding

De opleiding over acne volg je zelfstandig online. Je kunt deze op elk gewenst moment volgen, pauzeren of nog een keer doorlopen. Dit kan zowel op je laptop, smartphone als tablet. Kortom: jij bepaalt zelf waar, hoe en wanneer je deze flexibele opleiding volgt!

Schrijf je direct in

Alle ins & outs worden besproken

Alle kennis die jij nodig hebt om jouw cliënten met acne van de juiste adviezen en behandelingen te voorzien komt tijdens de opleiding aan bod. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

We starten de opleiding door volledig in te zoomen op de indicatie acne. Je ontdekt welke cellen en structuren  betrokken zijn bij acne en wat de nieuwste inzichten zijn met betrekking tot de pathofysiologie. Je leert de complexiteit van deze ontstekingsaandoening beter te begrijpen en leert welke rol hormonen en het microbioom spelen.
De impact van voeding op de ernst van acne blijkt behoorlijk groot. Tijdens de opleiding leer je welke voeding acne kan verergeren en welke voeding en suppletie ondersteunend kan werken om acneklachten te verminderen.

Binnen dit onderdeel staan we stil bij de invloed van o.a.:

 • Androgenen
 • Insuline
 • Suikers
 • Zuivel
 • Vlees
 • Chocolade
 • Vitamine D
 • Omega-3 en omega-6 vetzuren

Ook vertellen we je in welke gevallen je het beste kunt doorverwijzen naar een expert op het gebied van voeding en wat de verschillende experts, zoals een diëtist, darmtherapeut of orthomoleculair therapeut voor jouw cliënten kunnen betekenen.

Eén van de meest effectieve manieren om acne onder controle te krijgen is door het gebruik van de juiste huidverzorging. Je leert welke ingrediënten bij cliënten met acne onmisbaar zijn en wat hun werking is. Ook staan we stil bij de formulering van verschillende producten en ingrediënten.
In de praktijk wordt vaak een dieptereiniging ingezet om acne te behandelen. Maar wat is precies het effect van deze behandeling op de huid? En is deze behandelmethode goed onderbouwd? We vertellen je er alles over en staan stil bij de voor- en nadelen van een dieptereiniging.
Er zijn verschillende zuren die je kunt inzetten om actieve acne en restacne te behandelen. Maar welke zuren zijn het meest effectief? En welke effecten hebben deze zuren? Tijdens dit onderdeel leer je het werkingsmechanisme van verschillende zuren, zoals salicylzuur, amandelzuur en azelaïnezuur en ontdek je hoe je voor jouw cliënten met acne een optimaal behandelplan opstelt.
IPL en lasertherapie kunnen verschillende positieve effecten hebben bij acne. Denk aan het remmen van ontstekingen, het reduceren van bacteriën en de talgproductie en het verminderen van restacne. Je leert wat de werking is van de verschillende golflengtes en hoe je IPL en lasertherapie kunt inzetten om acneklachten te verminderen.
Aan het eind van de opleiding is het tijd om alle geleerde kennis in de praktijk te brengen. Tijdens dit laatste onderdeel ga je verschillende uitdagende casussen uitwerken. Wat doe je bijvoorbeeld als jouw cliënt medicatie gebruikt? Hoe zorg je dat de cliënt daadwerkelijk aan de slag gaat met jouw adviezen? En wat doe je wanneer iemand een beperkt budget heeft? Allemaal herkenbare situaties waar je in de praktijk mee leert om te gaan. Na dit onderdeel ben je in staat een volwaardig behandelplan op maat op te stellen voor cliënten met milde tot ernstige acneklachten.

Studiemateriaal

De handleiding en het studiemateriaal vind je terug in de online leeromgeving van de opleiding.

Afronding opleiding

De online opleiding wordt afgerond met een digitale toets. Hierbij is ook gelegenheid tot herkansing. Nadat je de toets voldoende hebt afgerond krijg je toegang tot het evaluatieformulier en het certificaat van deelname.

Wat maakt deze opleiding uniek?

Als expertisecentrum vinden we het erg belangrijk dat onze cursussen en opleidingen aansluiten bij jouw behoeften. Daarom ben je bij ons altijd verzekerd van de volgende kwaliteiten:

 • Wetenschappelijke inzichten – De theorie is gebaseerd op de laatste stand van zaken uit de literatuur
 • Koppeling naar de praktijk – Bij alles wat we doen maken we een koppeling naar de praktijk
 • Interactieve werkvormen – Wisselende opdrachten en werkvormen zorgen voor de juiste interactie
 • Transparant & onafhankelijk – De cursus is volledig onafhankelijk van de industrie opgezet
 • Jij staat centraal – Je kunt bij ons terecht voor al jouw leervragen
Inschrijven

De voordelen van een online opleiding

Het voordeel van deze online opleiding is dat je hem op elk gewenst moment kunt volgen, pauzeren of nog een keer doorlopen. Dit kan zowel op je laptop, smartphone als tablet. Kortom: jij bepaalt zelf waar, hoe en wanneer je deze flexibele opleiding volgt!

Na de inschrijving ontvang je op werkdagen binnen 24 uur jouw persoonlijke inloggegevens zodat je aan de slag kunt. Nadat je de inloggegevens hebt ontvangen is de cursus voor jou toegankelijk. De cursus blijft 1 jaar beschikbaar. Zorg er daarom voor dat je de cursus binnen 1 jaar hebt afgerond.

Heb je inhoudelijke vragen die niet in de opleiding aan bod komen? Geen zorgen, dan kun je per mail bij ons terecht zodat we je verder kunnen helpen.

Inschrijven

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ben jij expert op het gebied van de huid en wil je jezelf verder verdiepen in de pathofysiologie en behandeling van acne? Of heb je al veel kennis op dit gebied en wil je weer eens kritisch kijken naar de laatste ontwikkelingen? Dan is deze opleiding perfect voor jou! Zowel ervaren huidprofessionals als beginnende huidprofessionals en studenten zijn van harte welkom bij onze cursussen.

Staat jouw beroep niet in onderstaand overzicht? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Doelgroepen
Huidtherapeuten
Schoonheidsspecialisten
Diëtisten en voedingsdeskundigen
Physician Assistants
Cosmetisch artsen
Dermatologen
Studenten
Inschrijven

Studiebelasting

De online opleiding kent een totale studiebelasting van ongeveer 15 uur. Doordat je de opleiding overal en op elk gewenst moment kunt volgen en pauzeren is de studiebelasting volledig flexibel in te delen.

Inschrijven

Accreditatie

De is door het SKIN-register geaccrediteerd met 12 punten. De accreditatieaanvraag bij Stichting ADAP loopt nog.

Inschrijven

Cursustarief

Het opleidingstarief voor de online opleiding Acne bedraagt €349,-. Dit is inclusief naslagwerk, toetsing, certificaat van deelname en administratiekosten. De kosten voor de opleiding dienen via betaalsysteem iDEAL of Bancontact op deze website te worden voldaan bij de inschrijving.

Als expertisecentrum staan wij geregistreerd bij het CRKBO waardoor je geen BTW betaalt.

De annuleringsvoorwaarden kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

DOCENTEN

KIM VAN DER MEER
KIM VAN DER MEERDOCENT
Ik help jou als cursist om jezelf verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen, zodat je nog beter wordt in wat je doet.
ROOS VISSER
ROOS VISSERDOCENT
Mijn doel is om je continu aan het denken zetten. Door met je in gesprek te gaan & de juiste vragen te stellen help ik jou je grenzen te verleggen.