Project Description

MICRONEEDLING

In de praktijk zijn we continu opzoek naar behandelmethoden die indicaties als littekens, striae, hyperpigmentatie, huidveroudering en rosacea doeltreffend en veilig kunnen behandelen met een minimale downtime. Microneedling is een methode die hier veel voor wordt ingezet. Maar hoe kunnen we microneedling het beste inzetten in de dagelijkse praktijk? En wat is de wetenschappelijke onderbouwing van deze behandeling?

Tijdens de cursus geven we je inzicht in het werkingsmechanisme van microneedling en staan we stil bij de verschillende cellen die je met deze behandeling kunt beïnvloeden. De belangrijkste indicaties en contra-indicaties worden toegelicht. Per indicatie bespreken we hoe je microneedling kunt inzetten om voor verbetering te zorgen.

De behandelparameters die doorslaggevend zijn voor een goed resultaat komen aan bod. Op basis van de literatuur wordt gekeken wat de invloed is van de naaldlengte en productgebruik. Ook kijken we naar de gewenste en ongewenste huidreacties en hoe je hierop kunt anticiperen. Alle ins en outs die je nodig hebt om een optimaal behandelplan op te stellen worden behandeld.

Na het volgen van de cursus weet jij precies bij welke cliënten je microneedling kunt inzetten en met welke factoren je rekening moet houden om maximaal resultaat te behalen.

Inschrijven
0
Gemiddelde beoordeling
0%
Beveelt de cursus aan
0
Accreditatiepunten

Alle ins & outs worden besproken

Alles wat jij nodig hebt om een behandeling met microneedling af te kunnen stemmen aan jouw cliënten komt tijdens deze cursus aan bod. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

Onze huid is niet voor niets één van onze meest complexe organen. Daarom duiken we de diepte in en leren we je alles over de wondgenezing en de cellen die hierbij een rol spelen. Op basis hiervan kun je beredeneren hoe je de huid kunt beïnvloeden met microneedling.
We leggen je uit wat er precies in de huid gebeurt als je microneedling toepast. Op welke cellen richten we ons precies? En welke rol speelt de wondgenezing bij dit proces? Na de cursus kun jij beredeneren wat zich in de huid afspeelt bij een microneedling behandeling.
We leren je precies wanneer je wel en niet kunt behandelen. Je leert welke risico’s er kunnen zijn en hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan. Wat is het risico als de cliënt bloedverdunners gebruikt en hoe pas ik daar mijn behandeling op aan? Wat moet ik doen als de cliënt atopisch is? Je leert welke afwegingen je kunt maken en hoe je de keus voor wel of niet behandelen kunt onderbouwen.
Altijd al benieuwd geweest hoe je de intensiteit van je behandeling met microneedling kunt beïnvloeden? En wat de voor- en nadelen zijn van een roller vs. een pen? Wij vertellen je alles over de invloed van de naaldlengte, druk, techniek, producten en nog veel meer. Je leert op welke manieren je de intensiteit kunt beïnvloeden om zo nog meer controle te krijgen.
Je leert welke huidcellen door de verschillende ingrediënten worden beïnvloed. Wat voor invloed heeft vitamine C op de aanmaak van collageen? Welke invloed hebben zuren op de behandeling en is dat altijd positief? En kun je producten het beste inneedlen of is achteraf aanbrengen beter? We zetten de verschillende wetenschappelijk aangetoonde effecten van de belangrijkste ingrediënten voor je op een rijtje.
Altijd al willen weten hoe je cliënten met huidveroudering en huidverslapping het beste kunt behandelen? Ligt de focus bij microneedling dan op de fibroblast of toch op de keratinocyt? En welke rol speelt de myofibroblast bij huidverstrakking? Je leert alles over de oorzaken van huidveroudering op celniveau en hoe je hier een positief effect op kunt hebben met microneedling.
Benieuwd naar de kracht van microneedling in het behandelen van littekens? We delen de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de mogelijkheden van microneedling bij atrofische en hypertorfische littekens en striae. Breek je het littekenweefsel alleen op of zijn we in staat de vorming van normaal collageen stimuleren? Je leert een optimaal behandelplan op te stellen bij verschillende soorten littekens.
Waar moet je rekening mee houden als je hyperpigmentatie behandelt met microneedling? Richt je je alleen op de melanocyt of ook op de keratinocyt en de fibroblast? Hoe kun je het gebruik van pigmentremmende producten optimaal inzetten? We geven jou de handvatten om pigmentproblemen met microneedling goed en veilig te behandelen.
Je leert hoe je om kunt gaan met de uitdagingen die rosacea met zich meebrengt. Zo bespreken we onder andere hoe de huidconditie onder invloed van microneedling kan verbeteren, kijken we hoe je met microneedling de kwaliteit van de vaten kunt beïnvloeden en leer je waar je op moet letten bij het opstellen van een behandelplan.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door Roos Visser en Kim van der Meer, oprichters en docenten van HUYD expertisecentrum voor Huidprofessionals.

Studiemateriaal

De cursushandleiding en het studiemateriaal (aanbevolen literatuur ter voorbereiding) ontvang je uiterlijk twee weken voorafgaand aan de cursus per mail.

Afronding cursus

Aan het eind van de cursusdag ontvang je een certificaat van deelname. De cursus wordt daarna afgerond met een toets die je maakt in de thuisomgeving. Hierdoor weet je na het afronden van de cursus precies waar je staat en op welk gebied je jezelf nog verder kunt ontwikkelen.

Wat maakt deze cursus uniek?

Als expertisecentrum vinden we het erg belangrijk dat onze cursussen aansluiten bij jouw behoeften. Daarom ben je bij ons altijd verzekerd van de volgende kwaliteiten:

  • Wetenschappelijke inzichten – De theorie is gebaseerd op de laatste stand van zaken uit de literatuur
  • Koppeling naar de praktijk – Bij alles wat we doen maken we een koppeling naar de praktijk
  • Interactieve werkvormen – Wisselende opdrachten in groepsverband zorgen voor de juiste interactie
  • Transparant & onafhankelijk – De cursus is volledig onafhankelijk van de industrie opgezet
  • Jij staat centraal – Je kunt bij ons terecht voor al jouw leervragen
Inschrijven

Voor wie is de cursus bedoeld?

Ben jij expert op het gebied van de huid en wil je jezelf verder verdiepen in het toepassen van microneedling? Of heb je al veel ervaring met microneedling en wil je weer eens kritisch kijken naar de laatste ontwikkelingen om je kennis op te frissen? Dan is deze cursus perfect voor jou! Zowel ervaren huidprofessionals als beginnende huidprofessionals en studenten zijn van harte welkom bij onze cursussen.

Staat jouw beroep niet in onderstaand overzicht? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Doelgroepen
Huidtherapeuten
Schoonheidsspecialisten
Physician Assistants
Cosmetisch artsen
Dermatologen
Studenten
Inschrijven

Studiebelasting

Voor de cursus staat ongeveer 5 uur aan voorbereidingstijd. De cursus zelf bestaat uit één studiebijeenkomst van 7 uur. Na de cursus maak je nog een toets in de thuisomgeving die maximaal 1,5 uur duurt.

Inschrijven

Kameryck

Onze vaste cursuslocatie Kameryck ligt in het groene hart van Utrecht. Deze locatie tussen de weilanden vormt de perfecte plek om een gehele dag in jezelf te investeren tijdens één van onze cursussen!

Bereikbaarheid

Kameryck is goed bereikbaar vanaf de A2 afslag Breukelen en de A12 afslag Woerden of Harmelen. In sommige navigatiesystemen is Kameryck nog niet ingevoerd, gebruikt u dan de volgende gegevens:

Plaats: Kamerik
Straat: Oortjespad 3
Postcode: 3471 HD
Kruising: Ingenieur Enschedeweg

Kameryck beschikt over ruim 300 gratis parkeerplaatsen, verdeeld over P1, P2 en P3. Via P2 bereikt u direct de hoofdingang.

Vanuit Amsterdam / Amersfoort
A2 richting Utrecht, afslag Breukelen/ Kockengen (afrit 5)
Volg de borden Kockengen – Woerden – TOP Oortjespad

Vanuit Arnhem / Breda / Utrecht
A12 richting Den Haag/Rotterdam, afslag Harmelen (afrit 14A)
Volg de borden Harmelen West – Woerden – Kockengen – TOP Oortjespad

Vanuit Rotterdam / Den Haag / Utrecht
A12 richting Utrecht, afslag Woerden (afrit 14)
Volg dan de borden Woerden – Kamerik – Wilnis – TOP Oortjespad

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanaf NS-station Breukelen:
Lijn 124 richting Woerden Station, uitstappen bij bushalte Kameryck

Vanaf NS-station Woerden:
Lijn 123 richting Mijdrecht, uitstappen bij bushalte Oortjespad
Of lijn 124 richting Breukelen Noord, uitstappen bij bushalte Kameryck

Kijkt u voor je vertrekt op www.9292.nl voor de actuele vertrek- en aankomsttijden.

Inschrijven

Cursusdatum

De eerstvolgende cursussen vinden plaats op:

  • Maandag 25 maart 2024
  • Woensdag 18 september 2024
Inschrijven

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd met 11 punten voor huidtherapeuten en met 13 punten voor schoonheidsspecialisten.

Inschrijven

Cursusbedrag

De kosten voor de cursus bedragen €349,-. Deze kosten zijn inclusief catering, scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten. De kosten voor de cursus dienen via betaalsysteem iDEAL of Bancontact op deze website te worden voldaan bij de inschrijving.

Als expertisecentrum staan wij geregistreerd bij het CRKBO waardoor je geen BTW betaalt.

De annuleringsvoorwaarden kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

CURSIST AAN HET WOORD

“Voor iedere schoonheidsspecialiste die deze behandeling uit wil voeren is dit een absolute must wil je je onderscheiden van de rest. Deze kennis is echt nodig, wil je een resultaat kunnen neerzetten.Nergens leer je zoveel over de microneedling als hier. De cursus van HUYD zou ik dan ook liever een opleiding willen noemen.”


“Het werkingsmechanisme is voor mij nu veel duidelijker en helpt mij ook bij de keuze van o.a. naaldlengte, indicaties, contra-indicaties, behandelvariabelen en adviezen voor thuis, waaronder producten. De theorie achter Microneedling is enorm complex en Roos en Kim hebben op een hele goede manier deze taaie stof tot een interessante cursus gemaakt.”


Meer cursisten aan het woord

DOCENTEN

KIM VAN DER MEER
KIM VAN DER MEERDOCENT
Ik help jou als cursist om jezelf verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen, zodat je nog beter wordt in wat je doet.
ROOS VISSER
ROOS VISSERDOCENT
Mijn doel is om je continu aan het denken zetten. Door met je in gesprek te gaan & de juiste vragen te stellen help ik jou je grenzen te verleggen.