Project Description

MICRONEEDLING EN CHEMISCHE PEELINGS

Microneedling en chemische peelings zijn twee behandelmethoden die binnen de huidzorg bij veel indicaties kunnen worden ingezet. Ze kunnen beiden voor verbetering van de huid zorgen, alleen doen ze dat op totaal andere manieren.

Microneedling

Tijdens de cursus geven we je inzicht in het werkingsmechanisme van microneedling en staan we stil bij de verschillende cellen die je met deze behandeling kunt beïnvloeden. De belangrijkste indicaties en contra-indicaties worden toegelicht. Per indicatie bespreken we hoe je microneedling kunt inzetten om voor verbetering te zorgen. De behandelparameters die doorslaggevend zijn voor een goed resultaat komen aan bod. Op basis van de literatuur wordt gekeken wat de invloed is van de naaldlengte en productgebruik. Ook kijken we naar de gewenste en ongewenste huidreacties en hoe je hierop kunt anticiperen. Alle ins en outs die je nodig hebt om een optimaal behandelplan op te stellen worden behandeld. Alles wat jij nodig hebt om een behandeling met microneedling af te kunnen stemmen aan jouw cliënten komt tijdens deze cursus aan bod. Na het volgen van de cursus weet jij precies bij welke cliënten je microneedling kunt inzetten en met welke factoren je rekening moet houden om maximaal resultaat te behalen.

Chemische peelings

Met chemische peelings kunnen we huidfuncties en structuren optimaliseren. De vele mogelijkheden die deze behandelmethode kent maakt het doelgericht inzetten van chemische peelings een uitdaging. Wil je goed kunnen peelen? Dan is kennis over de verschillende zuren en enzymen en diens invloed op de huid fundamenteel. Deze kennis in combinatie met inzicht in de behandelvariabelen stelt je in staat jouw chemische peelings optimaal af te stemmen aan de behandelindicatie. Een goede afstemming van de behandeling vraagt om de juiste cliëntenselectie. Tijdens de cursus leer je weloverwogen en product onafhankelijk een keuze te maken voor een bepaald zuur en/of enzym waarbij de indicatie en het klinisch beeld leidend zijn. Na het volgen van de cursus kun je jouw expertise optimaal inzetten en maximale behandelresultaten behalen.

Inschrijven
0
Gemiddelde beoordeling
0%
Beveelt de cursus aan
0
Accreditatiepunten

Alles wat jij nodig hebt om chemische peelings en microneedling af te kunnen stemmen aan jouw cliënten komt tijdens deze opleiding aan bod. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

Chemische Peelings

Onze huid is niet voor niets één van onze meest complexe organen. Daarom frissen we je huid-kennis op zodat je op basis hiervan kunnen beredeneren hoe we de huid, haar cellen en functies kunnen beïnvloeden met chemische peelings.
We leggen je uit wat er precies in de huid gebeurt als je chemische peelings toepast. Wat is het verschil tussen keratolyse en keratocoagulatie? Na de cursus kun jij beredeneren wat zich in de huid afspeelt als je een peeling toepast.
Je leert welke huidcellen en -functies door de verschillende zuren worden beïnvloed en hoe diep de zuren kunnen penetreren in de huid. Komt een TCA altijd diep? Welk zuur hydrateert? Wat kun je kiezen als je de talgklier wilt remmen? En welk zuur reguleert de pigmentaanmaak? We zetten per zuur de verschillende wetenschappelijk aangetoonde effecten voor je op een rijtje. En dat doen we natuurlijk helemaal merkonafhankelijk.
Altijd al benieuwd geweest hoe je de diepte van je peeling kunt beïnvloeden? Wij vertellen je alles over de invloed van druk, concentratie, pH-waarde, gebufferd en ongebufferd en nog veel meer. Je leert op welke manieren je de penetratiediepte kunt beïnvloeden om zo nog meer controle te krijgen.
We leggen je uit welke verschillende huidreacties chemische peelings kunnen veroorzaken en hoe je kunt zien wat de diepte van je peeling is. Heb je te maken met epidermolyse of frosting? Is dat epidermaal of dermaal? Zo kun je onderbouwen of je op basis van de huidreactie wilt neutraliseren of juist wilt intensiveren.
Een succesvol behandelplan begint met de juiste cliëntselectie. We bespreken alle indicaties die je kunt behandelen met peelings. Je leert de indicaties te classificeren qua ernst en krijgt kennis over verschillende klinische beelden zodat je op basis hiervan de juiste peeling kunt kiezen.
We leren je een optimaal behandelplan op te stellen voor de meest uiteenlopende cliënten. Door te kijken naar de classificatie van de indicatie, het huidtype en de huidconditie leer je het optimale zuur te kiezen. Waar moet je rekening mee houden als de client een donker huidtype heeft? Hoe ga je om met een gevoelige rosacea huid? Hoe peel ik het lichaam? En welke interval kan ik het beste aanhouden? Na de cursus kun je goed onderbouwd een peeling op maat bieden.

Microneedling

Onze huid is niet voor niets één van onze meest complexe organen. Daarom duiken we de diepte in en leren we je alles over de wondgenezing en de cellen die hierbij een rol spelen. Op basis hiervan kun je beredeneren hoe je de huid kunt beïnvloeden met microneedling.
We leggen je uit wat er precies in de huid gebeurt als je microneedling toepast. Op welke cellen richten we ons precies? En welke rol speelt de wondgenezing bij dit proces? Na de cursus kun jij beredeneren wat zich in de huid afspeelt bij een microneedling behandeling.
We leren je precies wanneer je wel en niet kunt behandelen. Je leert welke risico’s er kunnen zijn en hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan. Wat is het risico als de cliënt bloedverdunners gebruikt en hoe pas ik daar mijn behandeling op aan? Wat moet ik doen als de cliënt atopisch is? Je leert welke afwegingen je kunt maken en hoe je de keus voor wel of niet behandelen kunt onderbouwen.
Altijd al benieuwd geweest hoe je de intensiteit van je behandeling met microneedling kunt beïnvloeden? En wat de voor- en nadelen zijn van een roller vs. een pen? Wij vertellen je alles over de invloed van de naaldlengte, druk, techniek, producten en nog veel meer. Je leert op welke manieren je de intensiteit kunt beïnvloeden om zo nog meer controle te krijgen.
Je leert welke huidcellen door de verschillende ingrediënten worden beïnvloed. Wat voor invloed heeft vitamine C op de aanmaak van collageen? Welke invloed hebben zuren op de behandeling en is dat altijd positief? En kun je producten het beste inneedlen of is achteraf aanbrengen beter? We zetten de verschillende wetenschappelijk aangetoonde effecten van de belangrijkste ingrediënten voor je op een rijtje.
Altijd al willen weten hoe je cliënten met huidveroudering en huidverslapping het beste kunt behandelen? Ligt de focus bij microneedling dan op de fibroblast of toch op de keratinocyt? En welke rol speelt de myofibroblast bij huidverstrakking? Je leert alles over de oorzaken van huidveroudering op celniveau en hoe je hier een positief effect op kunt hebben met microneedling.
Benieuwd naar de kracht van microneedling in het behandelen van littekens? We delen de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de mogelijkheden van microneedling bij atrofische en hypertorfische littekens en striae. Breek je het littekenweefsel alleen op of zijn we in staat de vorming van normaal collageen stimuleren? Je leert een optimaal behandelplan op te stellen bij verschillende soorten littekens.
Waar moet je rekening mee houden als je hyperpigmentatie behandelt met microneedling? Richt je je alleen op de melanocyt of ook op de keratinocyt en de fibroblast? Hoe kun je het gebruik van pigmentremmende producten optimaal inzetten? We geven jou de handvatten om pigmentproblemen met microneedling goed en veilig te behandelen.
Je leert hoe je om kunt gaan met de uitdagingen die rosacea met zich meebrengt. Zo bespreken we onder andere hoe de huidconditie onder invloed van microneedling kan verbeteren, kijken we hoe je met microneedling de kwaliteit van de vaten kunt beïnvloeden en leer je waar je op moet letten bij het opstellen van een behandelplan.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door Roos Visser en Kim van der Meer, oprichters en docenten van HUYD expertisecentrum voor Huidprofessionals.

Studiemateriaal

De cursushandleiding en het studiemateriaal (aanbevolen literatuur ter voorbereiding) ontvang je uiterlijk twee weken voorafgaand aan de cursus per mail.

Afronding opleiding

Beide opleidingsdagen worden afgerond met een toets die je maakt in de thuisomgeving. Hierdoor weet je na het afronden van de opleiding precies waar je staat en op welk gebied je jezelf nog verder kunt ontwikkelen. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname.

Wat maakt deze cursus uniek?

Als expertisecentrum vinden we het erg belangrijk dat onze cursussen aansluiten bij jouw behoeften. Daarom ben je bij ons altijd verzekerd van de volgende kwaliteiten:

  • Wetenschappelijke inzichten – De theorie is gebaseerd op de laatste stand van zaken uit de literatuur
  • Koppeling naar de praktijk – Bij alles wat we doen maken we een koppeling naar de praktijk
  • Interactieve werkvormen – Wisselende opdrachten in groepsverband zorgen voor de juiste interactie
  • Transparant & onafhankelijk – De cursus is volledig onafhankelijk van de industrie opgezet
  • Jij staat centraal – Je kunt bij ons terecht voor al jouw leervragen
Inschrijven

Voor wie is de opleiding geschikt?

Ben jij expert op het gebied van de huid en wil je jezelf verder verdiepen in het toepassen van microneedling en chemische peelings? Of heb je al veel ervaring met deze behandelingen en wil je weer eens kritisch kijken naar de laatste ontwikkelingen om je kennis op te frissen? Dan is deze cursus perfect voor jou! Zowel ervaren huidprofessionals als beginnende huidprofessionals en studenten zijn van harte welkom bij onze cursussen.

Staat jouw beroep niet in onderstaand overzicht? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Doelgroepen
Huidtherapeuten
Schoonheidsspecialisten
Physician Assistants
Cosmetisch artsen
Dermatologen
Studenten
Inschrijven

Studiebelasting

Voor de opleiding staat ongeveer 11 uur aan voorbereidingstijd. De opleiding bestaat uit twee studiebijeenkomsten van 7 uur. Na elke opleidingsdag maak je een toets in de thuisomgeving die maximaal 1,5 uur duurt.

De totale studiebelasting bedraagt 28 uur.

Inschrijven

Kameryck

Onze vaste cursuslocatie Kameryck ligt in het groene hart van Utrecht. Deze locatie tussen de weilanden vormt de perfecte plek om een gehele dag in jezelf te investeren tijdens één van onze cursussen!

Bereikbaarheid

Kameryck is goed bereikbaar vanaf de A2 afslag Breukelen en de A12 afslag Woerden of Harmelen. In sommige navigatiesystemen is Kameryck nog niet ingevoerd, gebruikt u dan de volgende gegevens:

Plaats: Kamerik
Straat: Oortjespad 3
Postcode: 3471 HD
Kruising: Ingenieur Enschedeweg

Kameryck beschikt over ruim 300 gratis parkeerplaatsen, verdeeld over P1, P2 en P3. Via P2 bereikt u direct de hoofdingang.

Vanuit Amsterdam / Amersfoort
A2 richting Utrecht, afslag Breukelen/ Kockengen (afrit 5)
Volg de borden Kockengen – Woerden – TOP Oortjespad

Vanuit Arnhem / Breda / Utrecht
A12 richting Den Haag/Rotterdam, afslag Harmelen (afrit 14A)
Volg de borden Harmelen West – Woerden – Kockengen – TOP Oortjespad

Vanuit Rotterdam / Den Haag / Utrecht
A12 richting Utrecht, afslag Woerden (afrit 14)
Volg dan de borden Woerden – Kamerik – Wilnis – TOP Oortjespad

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanaf NS-station Breukelen:
Lijn 124 richting Woerden Station, uitstappen bij bushalte Kameryck

Vanaf NS-station Woerden:
Lijn 123 richting Mijdrecht, uitstappen bij bushalte Oortjespad
Of lijn 124 richting Breukelen Noord, uitstappen bij bushalte Kameryck

Kijkt u voor je vertrekt op www.9292.nl voor de actuele vertrek- en aankomsttijden.

Inschrijven

Cursusdatum

De eerstvolgende opleidingsdagen vinden plaats op:

  • Vrijdag 2 en 16 juni 2023
  • Vrijdag 22 en 29 september 2023
Inschrijven

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd met 24,5 punten door Stichting ADAP en het SKIN-register.

Inschrijven

Cursusbedrag

De kosten voor de opleiding bedragen €699,-. Deze kosten zijn inclusief catering, scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten. De kosten voor de cursus dienen via betaalsysteem iDEAL of Bancontact op deze website te worden voldaan bij de inschrijving.

STAP-budget

Indien je de opleiding wilt bekostigen met de STAP-subsidie, dan kun je dit in het inschrijfformulier aangeven. Na de inschrijving ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs zodat je de subsidie kunt aanvragen. Na toekenning van de subsidie vindt de betaling plaats door het UWV. Dit zal worden geregeld door HUYD.

Als expertisecentrum staan wij geregistreerd bij het CRKBO waardoor je geen BTW betaalt.

De annuleringsvoorwaarden kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

Maak gebruik van het STAP-budget

Wil je deze opleiding volgen en gebruik maken van het STAP-budget? Dat kan! Vul hiervoor het inschrijfformulier in en geef daarbij aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee kun je zelf de STAP-subsidie aanvragen. Meer informatie over het aanvragen van de STAP-subsidie vindt je hier. Bij vragen over het aanvragen van de STAP-subsidie kun je terecht bij het UWV.

Uiterlijk 4 weken na de aanvraag krijg je bericht of de STAP-subsidie is toegewezen. Als dit het geval is zal de betaling van de cursus of opleiding plaatsvinden door het UWV. Dit wordt door HUYD geregeld.

Als het niet is gelukt om STAP-subsidie te krijgen, stuur dan een mail naar: info@huydexpertise.nl

CURSIST AAN HET WOORD

“Voor iedere schoonheidsspecialiste die deze behandeling uit wil voeren is dit een absolute must wil je je onderscheiden van de rest. Deze kennis is echt nodig, wil je een resultaat kunnen neerzetten.Nergens leer je zoveel over de microneedling als hier. De cursus van HUYD zou ik dan ook liever een opleiding willen noemen.”


“Het werkingsmechanisme is voor mij nu veel duidelijker en helpt mij ook bij de keuze van o.a. naaldlengte, indicaties, contra-indicaties, behandelvariabelen en adviezen voor thuis, waaronder producten. De theorie achter Microneedling is enorm complex en Roos en Kim hebben op een hele goede manier deze taaie stof tot een interessante cursus gemaakt.”


Meer cursisten aan het woord

DOCENTEN

KIM VAN DER MEER
KIM VAN DER MEERDOCENT
Ik help jou als cursist om jezelf verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen, zodat je nog beter wordt in wat je doet.
ROOS VISSER
ROOS VISSERDOCENT
Mijn doel is om je continu aan het denken zetten. Door met je in gesprek te gaan & de juiste vragen te stellen help ik jou je grenzen te verleggen.