Project Description

IPL EN LASERTHERAPIE

MODULE II

Om kwalitatief goede zorg te kunnen leveren is het essentieel om inzicht te hebben in waarom je bepaalde beslissingen maakt binnen het behandeltraject. Het vermogen om klinisch te redeneren stelt je dan ook in staat jouw keuzes bewust en gefundeerd te maken. Dit is het meest complexe aspect binnen IPL en lasertherapie. In deze tweedaagse cursus ben je daarom actief en praktijkgericht bezig met klinisch redeneren. Dit helpt je in het professionaliseren van de uitoefening van deze behandelmethoden, met als doel een behandeltraject op maat te bieden waarin de cliënt centraal staat.

Om op een verantwoorde wijze keuzes te maken binnen het behandelproces is het van belang dat je kennis en inzicht hebt ten aanzien van alle aspecten die deze behandelmethoden met zich meebrengen. Binnen deze cursus nemen we je mee in het gehele behandeltraject die de cliënt doorloopt. De redenatie vanuit de indicaties zorgt voor een duidelijke koppeling naar de praktijk.

Inschrijven
0
Gemiddelde beoordeling
0%
Beveelt de cursus aan
0
Accreditatiepunten

Alle ins & outs worden besproken

Alles wat jij nodig hebt om jouw IPL en laserbehandelingen af te kunnen stemmen aan jouw cliënten komt tijdens deze cursus aan bod. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

Het denkproces bij IPL en lasertherapie is heel complex. Er zijn zoveel afwegingen en keuzes te maken. Dat maakt klinisch redeneren essentieel. Maak jij al je keuzes bewust? Welke denkstappen neem je daarbij? Hoe verwoord en onderbouw je dat? Wij helpen je klinisch redeneren zodat je verantwoord keuzes kunt maken in het behandeltraject en deze kunt onderbouwen.
We leren je precies wanneer je wel en niet kunt behandelen. Je leert welke risico’s er kunnen zijn en hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan. Wat is het risico als de cliënt antibiotica gebruikt en hoe pas ik daar mijn behandeling op aan? Wat moet ik doen als de cliënt epilepsie heeft? Je leert welke afwegingen je kunt maken en hoe je de keus voor wel of niet behandelen kunt onderbouwen.
Je leert hoe je om kunt gaan met de uitdagingen die het behandelen van beharing met IPL en lasertherapie met zich meebrengt. Hoe stem ik de behandelparameters goed af? Welke interval is optimaal? Hoe kan ik paradoxale haargroei voorkomen? Wat doe ik al leukotrichia optreedt? Ook nemen we de behandelresultaten onder de loep en bespreken we hoe je het beste om kunt gaan met het uitblijven van resultaat en teruggroei van beharing na de behandeling. De nieuwste wetenschappelijke inzichten komen aan bod zodat jij exact weet hoe je cliënten met overbeharing een optimaal behandeltraject kunt bieden.
De uitdagingen die de verschillende indicaties met zich meebrengen komen allemaal aan bod. Waar moet je rekening mee houden als je melasma behandelt? Welke instellingen zijn passend voor verschillende type lentigines? En wat zijn de adviezen vanuit de literatuur voor het behandelen van post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)? We geven jou de handvatten om pigmentproblemen met IPL en laser goed en veilig te behandelen.
We leren je de behandelparameters af te stemmen op de eigenschappen van de tatoeage. Welke kleuren kunnen door welke golflengte worden behandeld? Kies je bij een intens gekleurde tatoeage voor een grote of kleine spot? Op basis waarvan bepaal je je fluence? Zo kun je de instellingen en het behandelplan optimaliseren voor het beste resultaat.
Je leert hoe je om kunt gaan met de uitdagingen die de verschillende vasculaire afwijkingen met zich meebrengen. Zo bespreken we onder andere wat een ultieme voorwaarde is voor het behandelen van diffuse roodheid, kijken we hoe je via het chromofoor hemoglobine hypertrofische littekens kunt behandelen en leer je waar je op moet letten als je wijnvlekken behandeld. We leren je alles wat je moet weten om verschillende vasculaire afwijkingen optimaal te kunnen behandelen.
Altijd al willen weten hoe je cliënten met huidveroudering, huidverslapping, acnelittekens en striae het beste kunt behandelen? Benieuwd naar het verbeteren van hypertrofische en keloïdale littekens met een non-ablatieve laser? Of ben je nieuwsgierig naar hoe je met een ablatieve laser goedaardige huidafwijkingen kunt verwijderen? We delen de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de mogelijkheden van deze behandelingen. Je leert de behandelparameters af te stemmen zodat je de juiste weefselreacties en diepte kunt te realiseren.
We leggen je uit op welk werkingsmechanisme de behandeling van onychomycose is gebaseerd en wat je van het resultaat mag verwachten. Welk wetenschappelijk bewijs is er voor deze behandeling? Op welke manieren kun je deze indicatie benaderen? Je leert welke uitdagingen deze indicatiegroep kent zodat je in de praktijk een zo optimaal mogelijk behandelplan kunt bieden.
Het behandelen van donker gepigmenteerde huidtypen blijven altijd een uitdaging. We leren je hoe je verantwoord de donkere huid kunt behandelen binnen de verschillende indicatiegroepen. Hoe ga je om met vasculaire afwijkingen bij huidtype IV? Wat is de beste aanpak van een lentigo solaris bij een donkere huid? Wat kun je het beste doen wanneer het contrast tussen de haar en het huidtype minimaal is? Al deze vragen en nog veel meer worden besproken. Zo kun jij na de cursus je behandelplan afstemmen aan de donkere huid en weer je precies waar je rekening mee moet houden om veilig met IPL en laser aan de slag te kunnen gaan.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door Roos Visser en Kim van der Meer, oprichters en docenten van HUYD expertisecentrum voor Huidprofessionals.

Studiemateriaal

De cursushandleiding en het studiemateriaal (aanbevolen literatuur ter voorbereiding) ontvang je uiterlijk twee weken voorafgaand aan de cursus per mail.

Afronding cursus

Aan het eind van de cursusdag ontvang je een certificaat van deelname. De cursus wordt daarna afgerond met een toets die je maakt in de thuisomgeving. Hierdoor weet je na het afronden van de cursus precies waar je staat en op welk gebied je jezelf nog verder kunt ontwikkelen.

Wat maakt deze cursus uniek?

Als expertisecentrum vinden we het erg belangrijk dat onze cursussen aansluiten bij jouw behoeften. Daarom ben je bij ons altijd verzekerd van de volgende kwaliteiten:

  • Wetenschappelijke inzichten – De theorie is gebaseerd op de laatste stand van zaken uit de literatuur
  • Koppeling naar de praktijk – Bij alles wat we doen maken we een koppeling naar de praktijk
  • Interactieve werkvormen – Wisselende opdrachten in groepsverband zorgen voor de juiste interactie
  • Transparant & onafhankelijk – De cursus is volledig onafhankelijk van de industrie opgezet
  • Jij staat centraal – Je kunt bij ons terecht voor al jouw leervragen
Inschrijven

Voor wie is de cursus bedoeld?

Ben jij expert op het gebied van de huid en wil je jezelf verder verdiepen in het toepassen van IPL en lasertherapie? Of heb je al veel ervaring met deze behandelingen en wil je weer eens kritisch kijken naar de laatste ontwikkelingen om je kennis op te frissen? Dan is deze cursus perfect voor jou! Zowel ervaren huidprofessionals als beginnende huidprofessionals en studenten zijn van harte welkom bij onze cursussen.

Staat jouw beroep niet in onderstaand overzicht? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Doelgroepen
Huidtherapeuten
Schoonheidsspecialisten
Physician Assistants
Cosmetisch artsen
Dermatologen
Studenten

Om het leerrendement van de cursus optimaal te benutten wordt geadviseerd om de cursus IPL en lasertherapie Module I eerst te volgen, alvorens module II wordt gevolgd.

Inschrijven

Studiebelasting

Voor de cursus staat ongeveer 12 uur aan voorbereidingstijd. De cursus bestaat uit twee studiebijeenkomst van 7 uur. Na de cursus maak je nog een toets in de thuisomgeving die maximaal 1,5 uur duurt.

Inschrijven

Kameryck

Onze vaste cursuslocatie Kameryck ligt in het groene hart van Utrecht. Deze locatie tussen de weilanden vormt de perfecte plek om een gehele dag in jezelf te investeren tijdens één van onze cursussen!

Bereikbaarheid

Kameryck is goed bereikbaar vanaf de A2 afslag Breukelen en de A12 afslag Woerden of Harmelen. In sommige navigatiesystemen is Kameryck nog niet ingevoerd, gebruikt u dan de volgende gegevens:

Plaats: Kamerik
Straat: Oortjespad 3
Postcode: 3471 HD
Kruising: Ingenieur Enschedeweg

Kameryck beschikt over ruim 300 gratis parkeerplaatsen, verdeeld over P1, P2 en P3. Via P2 bereikt u direct de hoofdingang.

Vanuit Amsterdam / Amersfoort
A2 richting Utrecht, afslag Breukelen/ Kockengen (afrit 5)
Volg de borden Kockengen – Woerden – TOP Oortjespad

Vanuit Arnhem / Breda / Utrecht
A12 richting Den Haag/Rotterdam, afslag Harmelen (afrit 14A)
Volg de borden Harmelen West – Woerden – Kockengen – TOP Oortjespad

Vanuit Rotterdam / Den Haag / Utrecht
A12 richting Utrecht, afslag Woerden (afrit 14)
Volg dan de borden Woerden – Kamerik – Wilnis – TOP Oortjespad

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanaf NS-station Breukelen:
Lijn 124 richting Woerden Station, uitstappen bij bushalte Kameryck

Vanaf NS-station Woerden:
Lijn 123 richting Mijdrecht, uitstappen bij bushalte Oortjespad
Of lijn 124 richting Breukelen Noord, uitstappen bij bushalte Kameryck

Kijkt u voor je vertrekt op www.9292.nl voor de actuele vertrek- en aankomsttijden.

Inschrijven

Cursusdatum

De eerstvolgende cursus vindt plaats op:

  • Woensdag 3 en 10 april 2024
  • Woensdag 9 en 16 oktober 2024
Inschrijven

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd met 26 punten voor huidtherapeuten en met 13 punten voor schoonheidsspecialisten.

Inschrijven

Cursusbedrag

De kosten voor de cursus bedragen €549,-. Deze kosten zijn inclusief catering, scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten. De kosten voor de cursus dienen via betaalsysteem iDEAL of Bancontact op deze website te worden voldaan bij de inschrijving.

Als expertisecentrum staan wij geregistreerd bij het CRKBO waardoor je geen BTW betaalt.

De annuleringsvoorwaarden kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

CURSIST AAN HET WOORD

“Bij de Module II wordt nog meer de vertaling naar de praktijk gemaakt. Voor mij was het daarin zeer leerzaam te weten aan welke lasers ik moet denken voor problematiek die wij zelf niet kunnen behandelen omdat wij niet de juiste apparatuur in huis hebben. Dit maakt dat ik specifieker kan doorverwijzen. ”


Tamara Pater, Huidtherapeut, Dermacura
Meer cursisten aan het woord

DOCENTEN

KIM VAN DER MEER
KIM VAN DER MEERDOCENT
Ik help jou als cursist om jezelf verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen, zodat je nog beter wordt in wat je doet.
ROOS VISSER
ROOS VISSERDOCENT
Mijn doel is om je continu aan het denken zetten. Door met je in gesprek te gaan & de juiste vragen te stellen help ik jou je grenzen te verleggen.