Project Description

IPL EN LASERTHERAPIE

MODULE I

Om een optimale behandeling te kunnen bieden is het van essentieel belang dat je als huidprofessional op de hoogte bent van de interactie die plaatsvindt tussen IPL en laserlicht en de huid. Kennis over de invloed van behandelparameters en –variabelen is fundamenteel. Maar kennis alleen is niet genoeg, je dient consequent bepaalde denkstappen te doorlopen om de juiste keuzes te maken binnen het behandeltraject. Tijdens de cursus leer je deze denkstappen te doorlopen en binnen dit proces weloverwogen keuzes te maken en te onderbouwen. Met deze inzichten ben je in staat jouw cliënten een effectieve en veilige behandeling op maat te bieden.

Tijdens de cursus IPL en lasertherapie Module I staat klinisch redeneren centraal en worden wetenschappelijke inzichten vertaald naar de praktijk. Dit stelt je in staat de opgedane kennis en inzichten direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijkvoering.

De cursus IPL en Lasertherapie Module I kan worden aangevuld met de tweedaagse Module II cursus.

Inschrijven
0
Gemiddelde beoordeling
0%
Beveelt de cursus aan
0
Accreditatiepunten

Alle ins & outs worden besproken

Alles wat jij nodig hebt om jouw IPL en laserbehandelingen af te kunnen stemmen aan jouw cliënten komt tijdens deze cursus aan bod. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

We staan stil bij de verschillende behandelmogelijkheden van IPL en laserlicht. Wat is het verschil tussen IPL en laser? En hoe uit zich dat in de praktijk? De eigenschappen van IPL en laser worden besproken zodat jij in de praktijk optimaal van deze eigenschappen gebruik kunt maken.
We leggen je uit wat er precies in de huid gebeurt als je IPL en lasertherapie toepast. Wat heb je nodig voor selectieve fotothermolyse? Hoe ga je om met de Thermale Relaxatie Tijd (TRT)? Wat is het verschil tussen een fotothermaal en fotomechanisch werkingsmechanisme? Na de cursus kun je beredeneren wat er in de huid gebeurt als je IPL of laser toepast.
Je leert wat de invloed is van de golflengte, spotsize, pulsduur en fluence op de huid en wat er gebeurt als je de instellingen aanpast. Welk effect kun je verwachten? Hoe kun je een behandeling intensiveren of juist minder intensief maken? Zo kun je beredeneren welke instelling je moet kiezen voor het gewenste effect.
We bespreken de invloed van verschillende behandelvariabelen. Welke variabele zorgt ervoor dat je wel of niet wilt overlappen? Welke invloed heeft de pulsopbouw op je behandeling? Wat is de invloed van koeling en is dat altijd positief? Je leert hoe je de behandelvariabelen kunt inzetten om zo nog meer controle te krijgen over je behandeling.
Je leert welke denkstappen je kunt gebruiken om tot een goede instelling van je IPL of laser te komen. Hierbij leer je kijken naar de kenmerken van de indicatie, het huidtype en de anatomische locatie. Zo kun jij je keuzes voor de golflengte, spotsize, pulsduur en fluence altijd stapsgewijs en zorgvuldig onderbouwen.
Je leert alle in’s en out’s van ontharing. Hoe definitief is deze manier van ontharing eigenlijk? En welke invloed hebben de haargroeifasen op je behandeling? Je leert hoe je de behandelparameters optimaal kunt afstemmen. Welke pulsduur past er bij dunne haren? Kies je bij donkere haren juist voor een hoge of lage fluence en waarom eigenlijk? We bespreken welke huidreacties je tegen kunt komen bij ontharing en wat dit zegt over jouw behandelresultaat. Op deze manier geven we jou de kennis om cliënten met beharing een optimaal zorgtraject te kunnen bieden.
Van lentigo solaris tot melasma, alles komt aan bod. Je leert bij welke indicaties je voor een fotothermaal of fotomechanisch werkingsmechanisme kiest. We vertellen je hoe je behandelparameters kunt afstemmen a.d.h.v. de kenmerken van de hyperpigmentatie. Is de pulsduur lang of kort als je een donkere pigmentvlek behandeld? En hoort daar een hoge of lage fluence bij? We bespreken welke huidreacties je wilt zien en hoe je daar met je instellingen naar toe kunt werken.
Couperose, besenreiser varices, angiomen, jij leert hoe je de juiste golflengte, spotsize, pulsduur en fluence kiest om de optimale vaat- en huidreactie te krijgen. Welke spotsize past bij oppervlakkige vaatjes? Is dat groot of klein? Kun je ook beredeneren waarom? ook hier leer je de parameters goed af te stemmen en je keuzes voor instellingen te onderbouwen.
We duiken de diepte in om je wegwijs te maken in de wereld van het chromofoor water. Wanneer kies je voor ablatief of non-ablatief? En in welke situaties wil je gefractioneerd werken? Je leert alles over de specifieke behandelparameters die bij deze indicatiegroep een rol spelen, zodat je fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en littekens bij verschillende cliënten effectief en veilig kunt behandelen.

Studiemateriaal

De cursushandleiding en het studiemateriaal (aanbevolen literatuur ter voorbereiding) ontvang je uiterlijk twee weken voorafgaand aan de cursus per mail.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door Roos Visser en Kim van der Meer, oprichters en docenten van HUYD expertisecentrum voor Huidprofessionals.

Afronding cursus

Aan het eind van de cursusdag ontvang je een certificaat van deelname. De cursus wordt daarna afgerond met een toets die je maakt in de thuisomgeving. Hierdoor weet je na het afronden van de cursus precies waar je staat en op welk gebied je jezelf nog verder kunt ontwikkelen.

Wat maakt deze cursus uniek?

Als expertisecentrum vinden we het erg belangrijk dat onze cursussen aansluiten bij jouw behoeften. Daarom ben je bij ons altijd verzekerd van de volgende kwaliteiten:

  • Wetenschappelijke inzichten – De theorie is gebaseerd op de laatste stand van zaken uit de literatuur
  • Koppeling naar de praktijk – Bij alles wat we doen maken we een koppeling naar de praktijk
  • Interactieve werkvormen – Wisselende opdrachten in groepsverband zorgen voor de juiste interactie
  • Transparant & onafhankelijk – De cursus is volledig onafhankelijk van de industrie opgezet
  • Jij staat centraal – Je kunt bij ons terecht voor al jouw leervragen
Inschrijven

Voor wie is de cursus bedoeld?

Ben jij expert op het gebied van de huid en wil je jezelf verder verdiepen in het toepassen van IPL en lasertherapie? Of heb je al veel ervaring met deze behandelingen en wil je weer eens kritisch kijken naar de laatste ontwikkelingen om je kennis op te frissen? Dan is deze cursus perfect voor jou! Zowel ervaren huidprofessionals als beginnende huidprofessionals en studenten zijn van harte welkom bij onze cursussen.

Staat jouw beroep niet in onderstaand overzicht? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Doelgroepen
Huidtherapeuten
Schoonheidsspecialisten
Physician Assistants
Cosmetisch artsen
Dermatologen
Studenten
Inschrijven

Studiebelasting

Voor de cursus staat ongeveer 8 uur aan voorbereidingstijd. De cursus zelf bestaat uit één studiebijeenkomst van 8 uur . Na de cursus maak je nog een toets in de thuisomgeving die maximaal 1,5 uur duurt.

Inschrijven

Kameryck

Onze vaste cursuslocatie Kameryck ligt in het groene hart van Utrecht. Deze locatie tussen de weilanden vormt de perfecte plek om een gehele dag in jezelf te investeren tijdens één van onze cursussen!

Bereikbaarheid

Kameryck is goed bereikbaar vanaf de A2 afslag Breukelen en de A12 afslag Woerden of Harmelen. In sommige navigatiesystemen is Kameryck nog niet ingevoerd, gebruikt u dan de volgende gegevens:

Plaats: Kamerik
Straat: Oortjespad 3
Postcode: 3471 HD
Kruising: Ingenieur Enschedeweg

Kameryck beschikt over ruim 300 gratis parkeerplaatsen, verdeeld over P1, P2 en P3. Via P2 bereikt u direct de hoofdingang.

Vanuit Amsterdam / Amersfoort
A2 richting Utrecht, afslag Breukelen/ Kockengen (afrit 5)
Volg de borden Kockengen – Woerden – TOP Oortjespad

Vanuit Arnhem / Breda / Utrecht
A12 richting Den Haag/Rotterdam, afslag Harmelen (afrit 14A)
Volg de borden Harmelen West – Woerden – Kockengen – TOP Oortjespad

Vanuit Rotterdam / Den Haag / Utrecht
A12 richting Utrecht, afslag Woerden (afrit 14)
Volg dan de borden Woerden – Kamerik – Wilnis – TOP Oortjespad

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanaf NS-station Breukelen:
Lijn 124 richting Woerden Station, uitstappen bij bushalte Kameryck

Vanaf NS-station Woerden:
Lijn 123 richting Mijdrecht, uitstappen bij bushalte Oortjespad
Of lijn 124 richting Breukelen Noord, uitstappen bij bushalte Kameryck

Kijkt u voor je vertrekt op www.9292.nl voor de actuele vertrek- en aankomsttijden.

Inschrijven

Cursusdatum

De eerstvolgende cursus vindt plaats op:

  • Woensdag 27 maart 2024
  • Woensdag 2 oktober 2024
Inschrijven

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd met 12 punten voor huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten.

Inschrijven

Cursusbedrag

De kosten voor de cursus bedragen €349,-. Deze kosten zijn inclusief catering, scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten. De kosten voor de cursus dienen via betaalsysteem iDEAL of Bancontact op deze website te worden voldaan bij de inschrijving.

Als expertisecentrum staan wij geregistreerd bij het CRKBO waardoor je geen BTW betaalt.

De annuleringsvoorwaarden kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

CURSIST AAN HET WOORD

“Door de cursus zal ik in de praktijk meer gaan werken met de verschillende behandelvariabelen en zo proberen nog meer zorg op maat te beiden voor mijn patiënten! Geen ander biedt deze trainingen aan op hoog niveau! ”


Maaike van Weezenbeek, Huidtherapeut, Huidzorg Amstelland

“Door de cursus kan alles veel beter plaatsen en begrijpen. Ik durf meer te spelen met mijn instellingen, met name ook bij de donkere huid. Ik vind persoonlijk dat dit een cursus is die iedereen moet volgen. Alles is zo duidelijk en direct toepasbaar!”


Mignon Baane, Huidtherapeut
“De cursus biedt de ideale mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen. De docenten hebben kennis van zaken en weten de stof goed en begrijpbaar te verwoorden. Praktijk en ervaring worden ideaal gecombineerd.”


Daphne Rijsdijk, Huidtherapeut, Huidzorg Houten

“Deze cursus heeft mij de handvatten gegeven waardoor ik in de praktijk veel zelfverzekerder ben geworden. Dat er eindelijk scholing is waar je echt wat mee kunt in de praktijk en dat dit nog niet eerder is aangeboden maakt deze cursus uniek!”


Judith Prick, Huidtherapeut, Derma2care

“Waarom was een dergelijke cursus er 7 jaar geleden niet? Onafhankelijke informatie met alle ins en outs over laser/IPL. Nu begrijp ik waarom ik keuzes maak en kan ik dus meer in de praktijk! De cursus is uniek door de onafhankelijke informatie! Zo prettig.”


Cindy Jacobs, Huidtherapeut, Dynacorium

“Ik zou de cursus aanbevelen wanneer je je volledig wilt bekwamen op dit gebied, zodat je niet alleen een protocol volgt, maar daadwerkelijk bewust aan het werk bent. Mijn belangrijkste leerpunt was het klinisch redeneren. Dit zie ik terug bij elke behandeling die ik nu doe. ”


Leonie Schelling, Huid- en oedeemtherapeut
Meer cursisten aan het woord

DOCENTEN

KIM VAN DER MEER
KIM VAN DER MEERDOCENT
Ik help jou als cursist om jezelf verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen, zodat je nog beter wordt in wat je doet.
ROOS VISSER
ROOS VISSERDOCENT
Mijn doel is om je continu aan het denken zetten. Door met je in gesprek te gaan & de juiste vragen te stellen help ik jou je grenzen te verleggen.