Project Description

CHEMISCHE PEELINGS EN HUIDVERZORGING

Chemische peelings en huidverzorging versterken elkaar enorm. Door beide te combineren kun je de cliënten een optimale behandeling bieden. Om chemische peelings en huidverzorging optimaal in te zetten volg je de éénndaagse cursus Chemische peelings op locatie en de opleiding Producten en ingrediënten online.

Chemische peelings

Het inzetten van chemische peelings is een behandelmethode die binnen de huidzorg veel wordt toegepast om huidfuncties en structuren te optimaliseren. De vele mogelijkheden die deze behandelmethode kent maakt het doelgericht inzetten van chemische peelings een uitdaging.

Kennis over de verschillende zuren en enzymen en diens invloed op de huid is fundamenteel. Deze kennis in combinatie met inzicht in de behandelvariabelen stelt je in staat jouw chemische peelings optimaal af te stemmen aan de behandelindicatie. Een goede afstemming van de behandeling vraagt om de juiste cliëntenselectie. Tijdens de cursus leer je weloverwogen en product onafhankelijk een keuze te maken voor een bepaald zuur en/of enzym waarbij de indicatie en het klinisch beeld leidend zijn.

Na het volgen van de cursus kun je jouw expertise optimaal inzetten en maximale behandelresultaten behalen.

Producten en ingrediënten

Huidverzorgingsproducten zijn essentieel als je de huid in een gezonde en optimale conditie wilt brengen. Het is dan ook niet gek dat productadvies een belangrijke rol speelt binnen de dagelijkse praktijk. De keuze voor de juiste actieve ingrediënten is daarbij de sleutel tot succes.

De vraag die in deze opleiding centraal staat is: welke ingrediënten zijn bewezen effectief en wat kunnen ze op celniveau voor de huid doen? We leggen je natuurlijk ook uit hoe het zit met hun formulering. Welke ingrediënten kunnen nou daadwerkelijk de huid in komen en hoe doen ze dat? Werkelijk alle interessante feiten en fabels komen aan bod. Zodra jij jezelf deze kennis helemaal eigen hebt gemaakt kun je jouw productadvies veel beter onderbouwen.

Na de opleiding kun je cliënten met huidveroudering, hyperpigmentatie, rosacea, acne en een verminderde huidconditie de juiste producten adviseren waardoor je deze indicaties optimaal kunt behandelen in de praktijk. De opleiding producten en ingrediënten is een online opleiding. Je kunt deze op elk gewenst moment volgen, pauzeren of nog een keer doorlopen.

Inschrijven
0
Gemiddelde beoordeling
0%
Beveelt de cursus aan
0
Accreditatiepunten

Chemische Peelings

Alles wat jij nodig hebt om chemische peelings af te kunnen stemmen aan jouw cliënten komt tijdens deze cursus aan bod. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

Onze huid is niet voor niets één van onze meest complexe organen. Daarom frissen we je huid-kennis op zodat je op basis hiervan kunnen beredeneren hoe we de huid, haar cellen en functies kunnen beïnvloeden met chemische peelings.
We leggen je uit wat er precies in de huid gebeurt als je chemische peelings toepast. Wat is het verschil tussen keratolyse en keratocoagulatie? Na de cursus kun jij beredeneren wat zich in de huid afspeelt als je een peeling toepast.
Je leert welke huidcellen en -functies door de verschillende zuren worden beïnvloed en hoe diep de zuren kunnen penetreren in de huid. Komt een TCA altijd diep? Welk zuur hydrateert? Wat kun je kiezen als je de talgklier wilt remmen? En welk zuur reguleert de pigmentaanmaak? We zetten per zuur de verschillende wetenschappelijk aangetoonde effecten voor je op een rijtje. En dat doen we natuurlijk helemaal merkonafhankelijk.
Altijd al benieuwd geweest hoe je de diepte van je peeling kunt beïnvloeden? Wij vertellen je alles over de invloed van druk, concentratie, pH-waarde, gebufferd en ongebufferd en nog veel meer. Je leert op welke manieren je de penetratiediepte kunt beïnvloeden om zo nog meer controle te krijgen.
We leggen je uit welke verschillende huidreacties chemische peelings kunnen veroorzaken en hoe je kunt zien wat de diepte van je peeling is. Heb je te maken met epidermolyse of frosting? Is dat epidermaal of dermaal? Zo kun je onderbouwen of je op basis van de huidreactie wilt neutraliseren of juist wilt intensiveren.
Een succesvol behandelplan begint met de juiste cliëntselectie. We bespreken alle indicaties die je kunt behandelen met peelings. Je leert de indicaties te classificeren qua ernst en krijgt kennis over verschillende klinische beelden zodat je op basis hiervan de juiste peeling kunt kiezen.
We leren je een optimaal behandelplan op te stellen voor de meest uiteenlopende cliënten. Door te kijken naar de classificatie van de indicatie, het huidtype en de huidconditie leer je het optimale zuur te kiezen. Waar moet je rekening mee houden als de client een donker huidtype heeft? Hoe ga je om met een gevoelige rosacea huid? Hoe peel ik het lichaam? En welke interval kan ik het beste aanhouden? Na de cursus kun je goed onderbouwd een peeling op maat bieden.

Producten en Ingrediënten

Alles wat jij nodig hebt om producten & ingrediënten af te kunnen stemmen aan jouw cliënten komt tijdens deze cursus aan bod. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

Wil je weten wat een product in de huid allemaal teweeg kan brengen? Dan is kennis over de huid en onze huidbarrière een must! Wanneer je weet hoe de huid op celniveau is opgebouwd en functioneert kun je de werking en penetratie van de verschillende producten veel beter verklaren.
Je kunt nog zo’n goed ingrediënt gebruiken, maar als het niet op de plek van bestemming komt geeft een product geen resultaat. Je leert welke routes een ingrediënt kan en moet afleggen om effectief te zijn. Waar moet een ingrediënt eigenlijk in de huid terecht komen om werkzaam te zijn? En hoe kunnen we de penetratie van onze producten verbeteren? Een goed product gebruikt hiervoor de juiste stabiliserings- en aflevertechnieken. Je leert welke factoren nodig zijn voor een product om écht werkzaam te zijn.
Bij moisturizers draait het allemaal om vocht, en dan specifiek om het vochtgehalte in de huid. Wist je dat moisturizers de meest gebruikte producten zijn in de markt voor huidverzorging? Bijna iedereen gebruikt wel een moisturizer. We vertellen je op welke verschillende manieren een moisturizers kan hydrateren en wat voor rol ingrediënten als hyaluronzuur, ureum en glycerine hierin hebben. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer een moisturizer alleen ingrediënten bevat die vocht aantrekken, dat juist voor dehydratatie kan zorgen? De combinatie van de juiste ingrediënten is de sleutel tot succes.
Vitamine A is misschien wel één van de meest besproken ingrediënten. En dat is niet voor niks. Vitamine A is simpelweg onmisbaar voor onze huid en kan ontzettend goed worden ingezet bij verschillende indicaties. Maar dat hangt wel van de variant en formulering af. Hier zitten dus veel addertjes onder het gras. Wij leren je waar je qua formulering op moet letten en wat vitamine A allemaal op celniveau kan doen.
Nog zo’n populair ingrediënt. Maar ook gelijk een lastig ingrediënt. Het ene product met vitamine C is zeker de ander niet. Wij leggen je uit hoe dat komt. Voor welke indicaties kun je vitamine C allemaal inzetten? Wellicht is zijn werking als antioxidant je bekend. Vitamine C kan daarnaast nog zoveel meer.
Vitamine E wordt al snel aan een indicatie als littekens gekoppeld, maar is dat wel terecht? Wat doet vitamine E precies in de huid? Welke effecten zou nou echt bewezen? En waarom zijn Vitamine C & E zo’n goed duo? Dat komt allemaal aan bod.
Niet iedereen is nog bekend met niacinamide. Wellicht ook door de term;-) Wat ons betreft zou iedereen de vele voordelen van niacinamide in de praktijk moeten inzetten. Waarom? Nou wist je bijvoorbeeld dat uit onderzoek blijkt dat niacinamide net zo effectief kan zijn als hydrochinon bij hyperpigmentatie? En dat het tegelijkertijd een onmisbaar ingrediënt is voor een gezonde huidbarrière? Reden genoeg om je hier helemaal in te verdiepen tijdens de opleiding!
Er zijn heel wat zuren die we kunnen gebruiken. Wat hebben deze zuren met elkaar gemeen? En wat zijn hun verschillen? Wij leren je welke specifieke kenmerken de verschillende zuren hebben en wat hun voor- en nadelen zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende groep AHA’s, maar ook de PHA’s en BA’s. Kende jij deze nieuwe groepen al? En nog belangrijker: heb jij al enig idee wat ze kunnen doen? Zuren die aan bod komen zijn o.a.: glycolzuur, melkzuur, amandelzuur, azelaïnezuur, gluconolacton en lactobionzuur. Al benieuwd naar hun werking?
Als er één groep ingrediënten is waarvan hun populariteit is toegenomen dan zijn het wel de plantaardige ingrediënten. Is dat terecht? En zijn hun effecten wel bewezen of baseren we ons puur op aannames? Er zijn zeker een aantal ingrediënten, zoals havermout, groene thee en soja, die bewezen effectief zijn bij verschillende indicaties, zoals rosacea en hyperpigmentatie. En zelfs bij huidveroudering kan deze groep (indirect) een rol spelen. Deze mogen we dus zeker niet vergeten!
Peptiden en groeifactoren klinken altijd heel indrukwekkend en ‘fancy’, maar wat zijn het eigenlijk precies? Hoe werken ze en waar moeten we rekening mee houden als we producten hebben met peptiden en groeifactoren? Er zitten nog wel wat haken en ogen aan. Alleen al om ze te herkennen op de INCI-lijst. We vertellen je er alles over.
Gelukkig wordt zonbescherming steeds vaker ingezet door onze cliënten. Maar ook voor deze producten geldt dat er veel verschillen zijn. Wat maakt de één nou anders dan de andere? Welke filters en ingrediënten worden er precies gebruikt? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze cliënten de juiste zonbescherming gebruiken tijdens het behandelproces. In dit verhaal spelen ook antioxidanten een cruciale rol…
Om goed productadvies te kunnen geven is het natuurlijk essentieel dat je weet wat de verschillende ingrediënten wel en niet kunnen doen. Maar je moet ze ook weten te herkennen. En daar kan de INCI-lijst (ingrediëntenlijst) ons bij helpen. Je leert hoe je de INCI-lijst af moet lezen en wat dit zegt over de kwaliteit van een product. Staat alles eigenlijk wel op zo’n lijst? Of kunnen we hier ons niet blind op staren? Hoe dat zit leggen wij je uit.
Uiteindelijk gaat het er om dat jij alles wat je hebt geleerd tijdens deze opleiding in de praktijk kunt brengen. Wat betekent dat? Na de opleiding kun je gericht en onderbouwd advies geven aan jouw cliënten. Maar niet iedere cliënt is hetzelfde. Daarom leren we je hoe je de producten & ingrediënten in verschillende situaties kunt adviseren. Wat doe je bijvoorbeeld bij iemand met hyperpigmentatie en een vette huid? En welke ingrediënten kun je beter laten staan bij rosacea? Ook indicaties als acne, huidveroudering en een verminderde huidconditie, zoals een gevoelige en droge huid, komen uitgebreid tijdens de opleiding aan bod. Hebben we je enthousiast gemaakt? Schrijf je dan nu in!

Docenten

De cursus wordt verzorgd door Roos Visser en Kim van der Meer, oprichters en docenten van HUYD expertisecentrum voor Huidprofessionals.

Studiemateriaal

De handleiding en het studiemateriaal van de opleiding Producten en Ingrediënten vind je terug in de online leeromgeving. De cursushandleiding en het studiemateriaal (aanbevolen literatuur ter voorbereiding) voor de cursus Chemische Peelings ontvang je uiterlijk twee weken voorafgaand aan de cursus per mail.

Afronding cursus

De opleiding wordt afgerond met een digitale toets die je maakt in de thuisomgeving. Hierbij is ook gelegenheid tot herkansing. Nadat je de toetsen voldoende hebt afgerond krijg je toegang tot het evaluatieformulier en het certificaat van deelname.

Wat maakt deze cursus uniek?

Als expertisecentrum vinden we het erg belangrijk dat onze cursussen aansluiten bij jouw behoeften. Daarom ben je bij ons altijd verzekerd van de volgende kwaliteiten:

  • Wetenschappelijke inzichten – De theorie is gebaseerd op de laatste stand van zaken uit de literatuur
  • Koppeling naar de praktijk – Bij alles wat we doen maken we een koppeling naar de praktijk
  • Interactieve werkvormen – Wisselende opdrachten in groepsverband zorgen voor de juiste interactie
  • Transparant & onafhankelijk – De cursus is volledig onafhankelijk van de industrie opgezet
  • Jij staat centraal – Je kunt bij ons terecht voor al jouw leervragen
Inschrijven

Voor wie is de cursus bedoeld?

Ben jij expert op het gebied van de huid en wil je jezelf verder verdiepen in het toepassen van chemische peelings en het inzetten van huidverzorging? Of heb je al veel ervaring en wil je weer eens kritisch kijken naar de laatste ontwikkelingen om je kennis op te frissen? Dan is deze cursus perfect voor jou! Zowel ervaren huidprofessionals als beginnende huidprofessionals en studenten zijn van harte welkom bij onze cursussen.

Staat jouw beroep niet in onderstaand overzicht? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Doelgroepen
Huidtherapeuten
Schoonheidsspecialisten
Physician Assistants
Cosmetisch artsen
Dermatologen
Studenten
Inschrijven

Studiebelasting

De online opleiding Producten en Ingrediënten kent een studiebelasting van ongeveer 18 uur. Doordat je de opleiding overal en op elk gewenst moment kunt volgen is de studiebelasting volledig flexibel in te delen.

Voor de cursus Chemische Peelings staat ongeveer 6 uur aan voorbereidingstijd. De cursus zelf bestaat uit één studiebijeenkomst van 7 uur. Na de cursus maak je een toets in de thuisomgeving die maximaal 1,5 uur duurt.

De totale studiebelasting bedraagt 32 uur.

Inschrijven

Kameryck

De cursus Chemische Peelings volg je op locatie. Onze vaste cursuslocatie Kameryck ligt in het groene hart van Utrecht. Deze locatie tussen de weilanden vormt de perfecte plek om een gehele dag in jezelf te investeren tijdens één van onze cursussen!

Bereikbaarheid

Kameryck is goed bereikbaar vanaf de A2 afslag Breukelen en de A12 afslag Woerden of Harmelen. In sommige navigatiesystemen is Kameryck nog niet ingevoerd, gebruikt u dan de volgende gegevens:

Plaats: Kamerik
Straat: Oortjespad 3
Postcode: 3471 HD
Kruising: Ingenieur Enschedeweg

Kameryck beschikt over ruim 300 gratis parkeerplaatsen, verdeeld over P1, P2 en P3. Via P2 bereikt u direct de hoofdingang.

Vanuit Amsterdam / Amersfoort
A2 richting Utrecht, afslag Breukelen/ Kockengen (afrit 5)
Volg de borden Kockengen – Woerden – TOP Oortjespad

Vanuit Arnhem / Breda / Utrecht
A12 richting Den Haag/Rotterdam, afslag Harmelen (afrit 14A)
Volg de borden Harmelen West – Woerden – Kockengen – TOP Oortjespad

Vanuit Rotterdam / Den Haag / Utrecht
A12 richting Utrecht, afslag Woerden (afrit 14)
Volg dan de borden Woerden – Kamerik – Wilnis – TOP Oortjespad

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanaf NS-station Breukelen:
Lijn 124 richting Woerden Station, uitstappen bij bushalte Kameryck

Vanaf NS-station Woerden:
Lijn 123 richting Mijdrecht, uitstappen bij bushalte Oortjespad
Of lijn 124 richting Breukelen Noord, uitstappen bij bushalte Kameryck

Kijkt u voor je vertrekt op www.9292.nl voor de actuele vertrek- en aankomsttijden.

Inschrijven

Opleidingsdatum

De opleiding bestaat uit een klassikaal en online gedeelte.

Chemische Peelings

De cursus Chemische Peelings wordt klassikaal aangeboden. De eerstvolgende cursusdatum vindt plaats op:

  • Vrijdag 16 juni 2023
  • Vrijdag 22 september 2023

Producten en Ingrediënten

De opleiding producten en ingrediënten volg je zelfstandig online.

Na de inschrijving ontvang je op werkdagen binnen 24 uur jouw persoonlijke inloggegevens zodat je aan de slag kunt. Nadat je de inloggegevens hebt ontvangen is de cursus voor jou beschikbaar en toegankelijk. De cursus blijft 1 jaar beschikbaar. Zorg er daarom voor dat je de cursus binnen 1 jaar hebt afgerond.

Maak je gebruik van de STAP-subsidie?

Dan ontvang je de inloggegevens 4 weken nadat je jouw STAP-subsidie hebt aangevraagd. Om gebruik te maken van de STAP-subsidie dien je rekening te houden met een vastgestelde beginperiode en einddatum. Hieronder vindt je per STAP-ronde welke dat zijn:

  • 17 maart 2023: Starten tussen 29 maart 2023 en 31 juli 2023, de cursus dient uiterlijk 30 november 2023 volledig afgerond te zijn.
  • 1 mei 2023: Starten tussen 29 mei 2023 en 30 september 2023, de cursus dient uiterlijk 31 januari 2024 volledig afgerond te zijn.
  • 3 juli 2023: Starten tussen 31 juli 2023 en 30 november 2023, de cursus dient uiterlijk 31 maart 2024 volledig afgerond te zijn.
  • 4 september 2023: Starten tussen 2 oktober 2023 en 31 januari 2024, de cursus dient uiterlijk 31 mei 2024 volledig afgerond te zijn.
  • 1 november 2023: Starten tussen 29 november 2023 en 31 maart 2024, de cursus dient 31 juli 2024 volledig afgerond te zijn.

Heb je inhoudelijke vragen die niet in de opleiding aan bod komen? Geen zorgen, dan kun je per mail bij ons terecht zodat we je verder kunnen helpen.

Inschrijven

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd met 26,5 punten door Stichting ADAP en met 31 punten door het SKIN-register.

Inschrijven

Opleidingsbedrag

De kosten voor de opleiding bedragen €699,-. Deze kosten zijn inclusief catering, scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten. De kosten voor de cursus dienen via betaalsysteem iDEAL of Bancontact op deze website te worden voldaan bij de inschrijving.

STAP-budget

Indien je de opleiding wilt bekostigen met de STAP-subsidie, dan kun je dit in het inschrijfformulier aangeven. Na de inschrijving ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs zodat je de subsidie kunt aanvragen. Na toekenning van de subsidie vindt de betaling plaats door het UWV. Dit zal worden geregeld door HUYD.

Als expertisecentrum staan wij geregistreerd bij het CRKBO waardoor je geen BTW betaalt.

De annuleringsvoorwaarden kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

Maak gebruik van het STAP-budget

Wil je deze cursus of opleiding volgen en gebruik maken van het STAP-budget? Dat kan! Vul hiervoor het inschrijfformulier in en geef daarbij aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee kun je zelf de STAP-subsidie aanvragen. Meer informatie over het aanvragen van de STAP-subsidie vindt je hier. Bij vragen over het aanvragen van de STAP-subsidie kun je terecht bij het UWV.

Uiterlijk 4 weken nadat je STAP-subsidie hebt aangevraagd krijg je bericht of de subsidie is toegewezen. Als dit het geval is zal de betaling van de cursus of opleiding plaatsvinden door het UWV. Dit wordt door HUYD geregeld.

Start- en einddatum

Om gebruik te maken van de STAP-subsidie dien je rekening te houden met een vastgestelde beginperiode en einddatum voor het online gedeelte van de opleiding. Hieronder vindt je per STAP-ronde welke dat zijn:

  • 17 maart 2023: Starten tussen 29 maart 2023 en 31 juli 2023, de cursus dient uiterlijk 30 november 2023 volledig afgerond te zijn.
  • 1 mei 2023: Starten tussen 29 mei 2023 en 30 september 2023, de cursus dient uiterlijk 31 januari 2024 volledig afgerond te zijn.
  • 3 juli 2023: Starten tussen 31 juli 2023 en 30 november 2023, de cursus dient uiterlijk 31 maart 2024 volledig afgerond te zijn.
  • 4 september 2023: Starten tussen 2 oktober 2023 en 31 januari 2024, de cursus dient uiterlijk 31 mei 2024 volledig afgerond te zijn.
  • 1 november 2023: Starten tussen 29 november 2023 en 31 maart 2024, de cursus dient 31 juli 2024 volledig afgerond te zijn.

Is het niet gelukt om STAP-subsidie te krijgen?

Geen zorgen, dan zit je nergens aan vast. Je kunt het de volgende ronde nog een keer proberen. Als je een mail stuurt naar info@huydexpertise.nl dan stemmen we dit verder met je af.

CURSIST AAN HET WOORD

“De cursus chemische peelings is de enige in zijn soort. De cursus is transparant en onafhankelijk van de industrie opgezet, waardoor er niet gesproken wordt over merken en/of fabrikanten.”


Mirjam Weites, Huidtherapeut, MediDerma

“Ik werk met veel peelings, maar miste elke dag het waarom en het beredeneren naast het protocol. Door de cursus kan ik de verschillende zuren koppelen aan het juiste werkingsmechanisme. ”


Jennifer Rensen, Huidtherapeut, Cosmetique Totale

“De cursus is echt een aanrader voor elke huidproffesional die een behandelplan op maat wil bieden aan zijn/haar patiënten. De overdracht is gebaseerd op de laatste stand van wetenschap en is zeer interactief!”


Anouk & Michelle, Huidtherapeuten, Laserkliniek Zwolle

“Er is goed lesmateriaal wat als naslagwerk kan dienen en de cursus wordt verzorgd door gedreven docenten. Een online toetsing om te zien of je alle lesstof goed hebt begrepen is erg fijn!!”


Johanna van Lieshout, Schoonheidsspecialist, Salon Johanna

“De toepasbaarheid van de verschillende peels bij verschillende aandoeningen was voor mij het belangrijkste leerpunt. Hierdoor kunnen wij de peels breder inzetten dan gedacht.”


Miranda Weijers, Huidtherapeut, MediDerma

“Ik weet nu welk zuur ik het beste kan gebruiken en tot hoever ze in de huid terecht komen om zodoende een goede keus te kunnen maken. De docenten heb ik als zeer plezierig, kundig en gedreven ervaren!”


Petra Oosterhuis, Schoonheidsspecialist, Petraas. Uw huidspecialist
Meer cursisten aan het woord

DOCENTEN

KIM VAN DER MEER
KIM VAN DER MEERDOCENT
Ik help jou als cursist om jezelf verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen, zodat je nog beter wordt in wat je doet.
ROOS VISSER
ROOS VISSERDOCENT
Mijn doel is om je continu aan het denken zetten. Door met je in gesprek te gaan & de juiste vragen te stellen help ik jou je grenzen te verleggen.