Project Description

ACNE EN CHEMISCHE PEELINGS

Door van binnenuit aan de huid te werken met voeding en van buitenaf met de juiste behandelingen en huidverzorging kun je cliënten met acne een optimaal behandeltraject aanbieden. Om voedingsadviezen, huidverzorging en behandelingen optimaal in te kunnen zetten volg je de online opleiding acne en de online opleiding voeding en de huid.

Acne

Tijdens deze online opleiding ontdek je de nieuwste inzichten over de pathofysiologie van acne. Je leert de complexiteit van deze ontstekingsaandoening beter te begrijpen en ontdekt welke rol hormonen en het microbioom spelen. Inmiddels weten we ook dat het voedingspatroon een grote invloed heeft op de ernst van acne. In deze opleiding leer je daarom welke voedingsmiddelen acne kunnen verergeren en welke voeding en suppletie klachten kunnen verminderen. Ook staan we stil bij de invloed van huidverzorging en leer je welke ingrediënten onmisbaar zijn om acne onder controle te krijgen. Tot slot vertellen we je wat de werking en effectiviteit is van verschillende behandelingen, zoals een dieptereiniging, chemische peelings en IPL en lasertherapie.

Chemische peelings

Het inzetten van chemische peelings is een behandelmethode die binnen de huidzorg veel wordt toegepast om huidfuncties en structuren te optimaliseren. De vele mogelijkheden die deze behandelmethode kent maakt het doelgericht inzetten van chemische peelings een uitdaging.

Kennis over de verschillende zuren en enzymen en diens invloed op de huid is fundamenteel. Deze kennis in combinatie met inzicht in de behandelvariabelen stelt je in staat jouw chemische peelings optimaal af te stemmen aan de behandelindicatie. Tijdens de cursus leer je weloverwogen en product onafhankelijk een keuze te maken voor een bepaald zuur en/of enzym waarbij de indicatie en het klinisch beeld leidend zijn.

Na het volgen van de cursus kun je jouw expertise optimaal inzetten en maximale behandelresultaten behalen bij cliënten met acne, acnelittekens, huidveroudering, rosacea, hyperpigmentatie en een verminderde huidconditie.

De opleiding acne gaat per 1 november 2023 van start. Je kunt je wel al voor de opleiding inschrijven. Ook met het STAP-budget.

Wil je de opleiding gratis volgen met het STAP-budget? Schrijf je dan zo snel mogelijk in. Dan zorgen wij dat je jouw aanmeldingsbewijs in huis hebt voor de volgende aanvraagronde op 3 juli.

INSCHRIJVEN

Alle kennis die jij nodig hebt om jouw cliënten met acne optimaal te behandelen en van gedegen en onderbouwde adviezen te voorzien over voeding en huidverzorging komen tijdens de opleiding aan bod. Ook leer je alles over de werking van chemische peelings en hoe peelings optimaal kunt inzetten bij cliënten met acne, acnelittekens, rosacea, huidveroudering, hyperpigmentatie en een verminderde huidconditie. Onderstaande onderwerpen staan op het programma.

Acne

We starten de opleiding door volledig in te zoomen op de indicatie acne. Je ontdekt welke cellen en structuren  betrokken zijn bij acne en wat de nieuwste inzichten zijn met betrekking tot de pathofysiologie. Je leert de complexiteit van deze ontstekingsaandoening beter te begrijpen en leert welke rol hormonen en het microbioom spelen.
De impact van voeding op de ernst van acne blijkt behoorlijk groot. Tijdens de opleiding leer je welke voeding acne kan verergeren en welke voeding en suppletie ondersteunend kan werken om acneklachten te verminderen.

Binnen dit onderdeel staan we stil bij de invloed van o.a.:

 • Androgenen
 • Insuline
 • Suikers
 • Zuivel
 • Vlees
 • Chocolade
 • Vitamine D
 • Omega-3 en omega-6 vetzuren

Ook vertellen we je in welke gevallen je het beste kunt doorverwijzen naar een expert op het gebied van voeding en wat de verschillende experts, zoals een diëtist, darmtherapeut of orthomoleculair therapeut voor jouw cliënten kunnen betekenen.

Eén van de meest effectieve manieren om acne onder controle te krijgen is door het gebruik van de juiste huidverzorging. Je leert welke ingrediënten bij cliënten met acne onmisbaar zijn en wat hun werking is. Ook staan we stil bij de formulering van verschillende producten en ingrediënten.
In de praktijk wordt vaak een dieptereiniging ingezet om acne te behandelen. Maar wat is precies het effect van deze behandeling op de huid? En is deze behandelmethode goed onderbouwd? We vertellen je er alles over en staan stil bij de voor- en nadelen van een dieptereiniging.
Er zijn verschillende zuren die je kunt inzetten om actieve acne en restacne te behandelen. Maar welke zuren zijn het meest effectief? En welke effecten hebben deze zuren? Tijdens dit onderdeel leer je het werkingsmechanisme van verschillende zuren, zoals salicylzuur, amandelzuur en azelaïnezuur en ontdek je hoe je voor jouw cliënten met acne een optimaal behandelplan opstelt.
IPL en lasertherapie kunnen verschillende positieve effecten hebben bij acne. Denk aan het remmen van ontstekingen, het reduceren van bacteriën en de talgproductie en het verminderen van restacne. Je leert wat de werking is van de verschillende golflengtes en hoe je IPL en lasertherapie kunt inzetten om acneklachten te verminderen.
Aan het eind van de opleiding is het tijd om alle geleerde kennis in de praktijk te brengen. Tijdens dit laatste onderdeel ga je verschillende uitdagende casussen uitwerken. Wat doe je bijvoorbeeld als jouw cliënt medicatie gebruikt? Hoe zorg je dat de cliënt daadwerkelijk aan de slag gaat met jouw adviezen? En wat doe je wanneer iemand een beperkt budget heeft? Allemaal herkenbare situaties waar je in de praktijk mee leert om te gaan. Na dit onderdeel ben je in staat een volwaardig behandelplan op maat op te stellen voor cliënten met milde tot ernstige acneklachten.

Chemische Peelings

Onze huid is niet voor niets één van onze meest complexe organen. Daarom frissen we je huid-kennis op zodat je op basis hiervan kunnen beredeneren hoe we de huid, haar cellen en functies kunnen beïnvloeden met chemische peelings.
We leggen je uit wat er precies in de huid gebeurt als je chemische peelings toepast. Wat is het verschil tussen keratolyse en keratocoagulatie? Na de cursus kun jij beredeneren wat zich in de huid afspeelt als je een peeling toepast.
Je leert welke huidcellen en -functies door de verschillende zuren worden beïnvloed en hoe diep de zuren kunnen penetreren in de huid. Komt een TCA altijd diep? Welk zuur hydrateert? Wat kun je kiezen als je de talgklier wilt remmen? En welk zuur reguleert de pigmentaanmaak? We zetten per zuur de verschillende wetenschappelijk aangetoonde effecten voor je op een rijtje. En dat doen we natuurlijk helemaal merkonafhankelijk.
Altijd al benieuwd geweest hoe je de diepte van je peeling kunt beïnvloeden? Wij vertellen je alles over de invloed van druk, concentratie, pH-waarde, gebufferd en ongebufferd en nog veel meer. Je leert op welke manieren je de penetratiediepte kunt beïnvloeden om zo nog meer controle te krijgen.
We leggen je uit welke verschillende huidreacties chemische peelings kunnen veroorzaken en hoe je kunt zien wat de diepte van je peeling is. Heb je te maken met epidermolyse of frosting? Is dat epidermaal of dermaal? Zo kun je onderbouwen of je op basis van de huidreactie wilt neutraliseren of juist wilt intensiveren.
Een succesvol behandelplan begint met de juiste cliëntselectie. We bespreken alle indicaties die je kunt behandelen met peelings. Je leert de indicaties te classificeren qua ernst en krijgt kennis over verschillende klinische beelden zodat je op basis hiervan de juiste peeling kunt kiezen.
We leren je een optimaal behandelplan op te stellen voor de meest uiteenlopende cliënten. Door te kijken naar de classificatie van de indicatie, het huidtype en de huidconditie leer je het optimale zuur te kiezen. Waar moet je rekening mee houden als de client een donker huidtype heeft? Hoe ga je om met een gevoelige rosacea huid? Hoe peel ik het lichaam? En welke interval kan ik het beste aanhouden? Na de cursus kun je goed onderbouwd een peeling op maat bieden.

Studiemateriaal

De handleiding en het studiemateriaal vind je terug in de online leeromgeving van de opleiding.

Afronding opleiding

De online opleiding wordt afgerond met een digitale toets. Hierbij is ook gelegenheid tot herkansing. Nadat je de toets voldoende hebt afgerond krijg je toegang tot het evaluatieformulier en het certificaat van deelname.

Wat maakt deze opleiding uniek?

Als expertisecentrum vinden we het erg belangrijk dat onze cursussen en opleidingen aansluiten bij jouw behoeften. Daarom ben je bij ons altijd verzekerd van de volgende kwaliteiten:

 • Wetenschappelijke inzichten – De theorie is gebaseerd op de laatste stand van zaken uit de literatuur
 • Koppeling naar de praktijk – Bij alles wat we doen maken we een koppeling naar de praktijk
 • Interactieve werkvormen – Wisselende opdrachten en werkvormen zorgen voor de juiste interactie
 • Transparant & onafhankelijk – De cursus is volledig onafhankelijk van de industrie opgezet
 • Jij staat centraal – Je kunt bij ons terecht voor al jouw leervragen
Inschrijven

De voordelen van een online opleiding

Het voordeel van deze online opleiding is dat je hem op elk gewenst moment kunt volgen, pauzeren of nog een keer doorlopen. Dit kan zowel op je laptop, smartphone als tablet. Kortom: jij bepaalt zelf waar, hoe en wanneer je deze flexibele opleiding volgt!

Na de inschrijving ontvang je op werkdagen binnen 24 uur jouw persoonlijke inloggegevens zodat je aan de slag kunt. Nadat je de inloggegevens hebt ontvangen is de cursus voor jou toegankelijk. De cursus blijft 1 jaar beschikbaar. Zorg er daarom voor dat je de cursus binnen 1 jaar hebt afgerond.

Maak je gebruik van de STAP-subsidie?

Dan ontvang je de inloggegevens begin november. Om gebruik te maken van de STAP-subsidie dien je rekening te houden met een vastgestelde beginperiode en einddatum. Hieronder vindt je per STAP-ronde welke dat zijn:

 • 3 juli 2023: Starten tussen 1 en 30 november 2023, de cursus dient uiterlijk 31 maart 2024 volledig afgerond te zijn.
 • 4 september 2023: Starten tussen 1 november 2023 en 31 januari 2024, de cursus dient uiterlijk 31 mei 2024 volledig afgerond te zijn.
 • 1 november 2023: Starten tussen 29 november 2023 en 31 maart 2024, de cursus dient 31 juli 2024 volledig afgerond te zijn.

Heb je inhoudelijke vragen die niet in de opleiding aan bod komen? Geen zorgen, dan kun je per mail bij ons terecht zodat we je verder kunnen helpen.

Inschrijven

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Wil jij jezelf als huidprofessional verder verdiepen in acne en chemische peelings? Of heb je al veel kennis op dit gebied en wil je kritisch kijken naar de laatste ontwikkelingen? Dan is deze opleiding perfect voor jou! Zowel ervaren huidprofessionals als beginnende huidprofessionals en studenten zijn van harte welkom bij onze cursussen en opleidingen.

Staat jouw beroep niet in onderstaand overzicht? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Doelgroepen
Huidtherapeuten
Schoonheidsspecialisten
Diëtisten en voedingsdeskundigen
Physician Assistants
Cosmetisch artsen
Dermatologen
Studenten
Inschrijven

Studiebelasting

De online opleiding kent een studiebelasting van ongeveer 25 uur. Doordat je de opleiding overal en op elk gewenst moment kunt volgen is de studiebelasting volledig flexibel in te delen.

Inschrijven

Accreditatie

De cursus Chemische Peelings is geaccrediteerd met 10 punten door Stichting ADAP en het SKIN register. De opleiding acne wordt in november of december geaccrediteerd.

Inschrijven

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen €749,-. Deze kosten zijn inclusief scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten.

STAP-budget

Indien je de opleiding wilt bekostigen met de STAP-subsidie, dan kun je dit in het inschrijfformulier aangeven. Na de inschrijving ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs zodat je de subsidie kunt aanvragen. Na toekenning van de subsidie vindt de betaling plaats door het UWV. Dit zal worden geregeld door HUYD.

Als expertisecentrum staan wij geregistreerd bij het CRKBO waardoor je geen BTW betaalt.

De annuleringsvoorwaarden kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

Maak gebruik van het STAP-budget

Wil je deze opleiding volgen en gebruik maken van het STAP-budget? Dat kan! Vul hiervoor het inschrijfformulier in en geef daarbij aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee kun je zelf de STAP-subsidie aanvragen. Meer informatie over het aanvragen van de STAP-subsidie vindt je hier. Bij vragen over het aanvragen van de STAP-subsidie kun je terecht bij het UWV.

Uiterlijk 4 weken nadat je STAP-subsidie hebt aangevraagd krijg je bericht of de subsidie is toegewezen. Als dit het geval is zal de betaling van de cursus of opleiding plaatsvinden door het UWV. Dit wordt door HUYD geregeld.

Start- en einddatum

Om gebruik te maken van de STAP-subsidie dien je rekening te houden met een vastgestelde beginperiode en einddatum. Hieronder vindt je per STAP-ronde welke dat zijn:

 • 3 juli 2023: Starten tussen 1 en 30 november 2023, de cursus dient uiterlijk 31 maart 2024 volledig afgerond te zijn.
 • 4 september 2023: Starten tussen 1 november 2023 en 31 januari 2024, de cursus dient uiterlijk 31 mei 2024 volledig afgerond te zijn.
 • 1 november 2023: Starten tussen 29 november 2023 en 31 maart 2024, de cursus dient 31 juli 2024 volledig afgerond te zijn.

Is het niet gelukt om STAP-subsidie te krijgen?

Geen zorgen, dan zit je nergens aan vast. Je kunt het de volgende ronde nog een keer proberen. Als je een mail stuurt naar info@huydexpertise.nl dan stemmen we dit verder met je af.

DOCENTEN

KIM VAN DER MEER
KIM VAN DER MEERDOCENT
Ik help jou als cursist om jezelf verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen, zodat je nog beter wordt in wat je doet.
ROOS VISSER
ROOS VISSERDOCENT
Mijn doel is om je continu aan het denken zetten. Door met je in gesprek te gaan & de juiste vragen te stellen help ik jou je grenzen te verleggen.